Análise dos níveis de exposição de churrasqueiros ao calor em churrascarias

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorHara, Massayuki Mário-
Autor(es): dc.contributor.authorSilva, Luana Feres Rodrigues-
Data de aceite: dc.date.accessioned2015-04-17T17:48:43Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:42:15Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2015-04-17T17:48:43Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:42:15Z-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/3485-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationSILVA, Luana Feres Rodrigues. Análise dos níveis de exposição de churrasqueiros ao calor em churrascarias. 2014. 40 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Curitiba, 2014.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/171646-
Resumo: dc.description.abstractSteak Houses have a considerable and growing movement, especially on weekends, since these, as well as representing one of the typical and favorite menus by Brazilians, also became places for family gatherings. Thus, the present study aimed to evaluate the levels of temperature to which grillers are exposed. The Steak Houses are in the midsize city of Camboriu, Santa Catarina. Measurements were made at four different steakhouses. After the measurements, we compared the temperatures obtained with NR-15 standard, which defines the unhealthy activities and operations. The results showed that four of the studied Steak Houses, 3 showed that barbecue mans were in unhealthy environment. Thus, appropriate recommendations were adopted, improving worker health.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectControle de temperaturapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectErgonomiapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectSegurança do trabalhopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectTemperature controlpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectHuman engineeringpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectIndustrial safetypt_BR
Título: dc.titleAnálise dos níveis de exposição de churrasqueiros ao calor em churrascariaspt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

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