Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.creator | Pimentel, Concepta Margaret McManus | - |
Autor(es): dc.creator | Pinto, Bruno Freitas | - |
Autor(es): dc.creator | Martins, Rafhael Felipe Saraiva | - |
Autor(es): dc.creator | Louvandini, Helder | - |
Autor(es): dc.creator | Paiva, Samuel Rezende | - |
Autor(es): dc.creator | Braccini Neto, José | - |
Autor(es): dc.creator | Paim, Tiago do Prado | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2024-10-23T15:06:40Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2024-10-23T15:06:40Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2017-12-07 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2017-12-07 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2011-12 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://repositorio.unb.br/handle/10482/28197 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | https://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982011001200014 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/capes/874569 | - |
Descrição: dc.description | Three production systems for sheep (Low - L, Medium - M and High - H technology), with increasing technological levels, were studied under conditions in the Center-west of Brazil, to determine economic weights and selection indices of important traits. Receipts and costs were simulated using an economic simulator to calculate the structure of the operational costs. Only characteristics that were responsible for more than 10% of the profit were studied, which included: number of weaned lambs, food consumption (ewe and lamb), weight of carcass and weight of female lambs sold for reproduction. Regardless of the index used (profitability or yield) or system (L, M or H), the economic weights are larger for the number of lambs weaned per ewe. With improvement in the technology used within the production system (H to L) the importance of this trait becomes less important. Lamb growth increased and weight of female for slaughter decreased in importance in higher technology systems. Changes in herd structure had little influence on economic values, whereas (co)variances were important sources of change in selection indices. | - |
Descrição: dc.description | Faculdade de Agronomia e Medicina Veterinária (FAV) | - |
Formato: dc.format | application/pdf | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Publicador: dc.publisher | Sociedade Brasileira de Zootecnia | - |
Direitos: dc.rights | Acesso Aberto | - |
Direitos: dc.rights | Revista Brasileira de Zootecnia - All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY NC 4.0). Fonte: https://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011001200014&lng=en&tlng=en. Acesso em: 12 jan. 2021. | - |
Palavras-chave: dc.subject | Correlação (Estatística) | - |
Palavras-chave: dc.subject | Custos | - |
Palavras-chave: dc.subject | Herdabilidade | - |
Palavras-chave: dc.subject | Lucro | - |
Palavras-chave: dc.subject | Ovino | - |
Título: dc.title | Selection objectives and criteria for sheep in Central Brazil | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional – UNB |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: