Microencapsulação de ômega 3 para aplicação em frozen yogurt

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.creatorDomiciano, Mateus Gonzales-
Data de aceite: dc.date.accessioned2016-03-28T15:14:10Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:46:00Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2016-03-28T15:14:10Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:46:00Z-
Data de envio: dc.date.issued2015-07-07-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/4912-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationDOMICIANO, Mateus Gonzales. Microencapsulação de ômega 3 para aplicação em frozen yogurt. 2015. 42 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Campo Mourão, 2015.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/173064-
Resumo: dc.description.abstractThe Omega 3 is a polyunsaturated fatty acid that, when consumed in recommended doses, has several benefits to humans, including preventing and treating cardiovascular diseases. The inclusion of Omega 3 in food has been happening for a while since consumers are increasingly opting for a healthy diet that enhances quality of life. In this work both albumin microcapsules and collagen cross-linked with calcium ions acted as matrices for the incorporation of Omega 3. The obtained microcapsules had average size of 10 to 113 μm and were capable of avoiding unpleasant taste and odor. The addition of microcapsules did not change the physical, chemical and sensory characteristics of frozen yogurt showing that this encapsulation technique may be considered a good business opportunity for the food industry, mainly for the area of development of the natural products.pt_BR
???dc.description.sponsorship???: dc.description.sponsorshipCNPqpt_BR
Publicador: dc.publisherUniversidade Tecnológica Federal do Paranápt_BR
Direitos: dc.rightsopenAccesspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectFrozen yogurtpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectÁcidos graxos Ômega-3pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAlbuminapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectColágenopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectOmega-3 fatty acidspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAlbuminpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectCollagenpt_BR
Título: dc.titleMicroencapsulação de ômega 3 para aplicação em frozen yogurtpt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

Não existem arquivos associados a este item.