A qualidade da alimentação do idoso: uma análise da ingestão alimentar dos frequentadores do restaurante popular de Londrina

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorRambalducci, Marcos Jeronimo Goroski-
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorGomes, Juliany Piasson-
Autor(es): dc.contributor.authorMartins, Isabela Fernanda Bacili-
Data de aceite: dc.date.accessioned2015-03-27T13:11:37Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:42:26Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2015-03-27T13:11:37Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:42:26Z-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/3301-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationMARTINS, Isabela Fernanda Bacili. A qualidade da alimentação do idoso: uma análise da ingestão alimentar dos frequentadores do restaurante popular de Londrina. 2014. 48 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Londrina, 2014.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/171719-
Resumo: dc.description.abstractBrazil has been presenting deep changes in its population pyramid due to the decrease of births, and increase of life expectancy, which, usually, aren’t followed by changes in the feeding standard so as to alter the age profile, especially in what concerts elders. Feeding of the older population requires special attention, for as time goes by daily activities and organic functions are altered, generating the need for a change in quality and quantity of feeding habits. This investigation seeks to identify the feeding standard of those elders who consume meals available in the popular restaurant in the city of Londrina-PR. Such information can be used as groundwork for public policies related to more effective information and prevention concerning feeding standards for that age group. With a quantitative trait, and relying on a closed questionnaire and on photographic observation, results reveal food imbalance with an excessive consumption of carbohydrates to the detriment of food regulators, requiring an orientation procedure to that population, aiming to adapt their consumption style so as to provide larger longevity and quality of life.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectIdosos - Nutriçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectRestaurantespt_BR
Palavras-chave: dc.subjectOlder people - Nutritionpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectRestaurantspt_BR
Título: dc.titleA qualidade da alimentação do idoso: uma análise da ingestão alimentar dos frequentadores do restaurante popular de Londrinapt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

Não existem arquivos associados a este item.