Educação nutricional: uma necessidade eminente no currículo do estado de São Paulo

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorMendonça, Saraspathy Naidoo Terroso Gama de-
Autor(es): dc.contributor.authorGomes, Daniel Cotrin-
Data de aceite: dc.date.accessioned2014-10-07T21:52:06Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:39:13Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2014-10-07T21:52:06Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:39:13Z-
Data de envio: dc.date.issued2014-10-07-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/2611-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationGOMES, Daniel Cotrin. Educação Nutricional: Educação nutricional: uma necessidade eminente no currículo do estado de São Paulo. 2013. 50 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Medianeira, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/170540-
Resumo: dc.description.abstractConsidering the fact that Chronic Non-Communicable Diseases are responsible for the majority of the deaths which happen nowadays, the objective of this study is to point out the importance of including Nutritional Education as a subject in the public high schools of São Paulo state, as a preventive measure of Chronic Non–Communicable Diseases, through the investigation of children and youth’s nutritional status in a public high school denominated as Escola Estadual “Prof.ª Flora Prestes Cesar” in the city of Sarapuí, state of São Paulo. This study presents and discusses concepts about Nutritional Education, balanced diet, obesity and its consequences, and the public policy about these items as well. Through a field research, in which 150 students underwent anthropometric measures and were interviewed with the use of a questionnaire about the frequency of food consumption and their knowledge about the function of the nutrients. The results pointed out that 24% of the students are out of the ideal body weight and there is a large gap which concerns about their knowledge towards Nutritional Education.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectHábitos alimentarespt_BR
Palavras-chave: dc.subjectObesidade em criançaspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAvaliação de riscos de saúdept_BR
Palavras-chave: dc.subjectFood habitspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectObesity in childrenpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectHealth risk assessmentpt_BR
Título: dc.titleEducação nutricional: uma necessidade eminente no currículo do estado de São Paulopt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

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