Plano de negócios para uma panificadora e o papel gerencial do tecnólogo em alimentos

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MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorBranbilla, Norma-
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorOliveira, Lindomar Subtil de-
Autor(es): dc.contributor.authorSilva, Dirceu Antonio Neves da-
Autor(es): dc.contributor.authorHackbarth, Fabiano-
Data de aceite: dc.date.accessioned2014-08-16T18:47:23Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:39:08Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2014-08-16T18:47:23Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:39:08Z-
Data de envio: dc.date.issued2014-08-16-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/2186-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationSILVA, Dirceu Antonio Neves da; HACKBARTH, Fabiano. Plano de negócios para uma panificadora e o papel gerencial do tecnólogo em alimentos. 2014. 78 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Francisco Beltrão, 2014.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/170511-
Resumo: dc.description.abstractThis paper presents a study of the economic feasibility of deploying a bakery, through the preparation of a Business Plan, seeking to focus on the role of Professional Technologist in Food through its technological and managerial skills in managing this kind of enterprise. After a literature survey and issue, we carried out a quantitative and qualitative research through close study of the possible installation location of the bakery market. Data from 50 random people through questionnaires and interviews also targeted at professionals concerned were collected, these data were used for the preparation of the Business Plan and review the managerial role of the technologist, showing the return on investment in 7 months. The work suggests that, with the development of a Business Plan together with the technical knowledge and Entrepreneur Food Technologist is possible to obtain satisfactory and conclusive results for opening a new business.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectEmpreendedorismopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectNegócios - Planejamentopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPadariaspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectEntrepreneurshippt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBusiness - Planningpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBakeriespt_BR
Título: dc.titlePlano de negócios para uma panificadora e o papel gerencial do tecnólogo em alimentospt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

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