Estudo da temperatura de secagem do okara (resíduo do extrato aquoso de soja), caracterização e avaliação do produto como complemento nutricional

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MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorBombardelli, Clovis-
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorFiorese, Mônica Lady-
Autor(es): dc.contributor.authorJabs, Débora-
Data de aceite: dc.date.accessioned2015-06-29T15:17:38Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:38:42Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2015-06-29T15:17:38Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:38:42Z-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/3687-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationJABS, Débora. Estudo da temperatura de secagem do okara (resíduo do extrato aquoso de soja), caracterização e avaliação do produto como complemento nutricional. 2013. 52 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná. Toledo, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/170335-
Resumo: dc.description.abstractThe main objective of this work evaluates drying of residue okara employing a convective dryer wind tunnel with velocity of airflow of 1m/s and temperature of 70, 80, 90 e 100oC. For microbiological analysis it is found that rapid processing is required residue okara, in order to decrease the bacterial load. It was als o found that the residue shown interesting nutritional characteristics, especially in relation for the content of fiber and protein showing great potential as a food supplement. The evaluation of the rate of drying lead to choice the temperature of 100 °C, which shows better results being the temperature directly related to drying rate, or the higher the temperature faster the sample tends to reach equilibrium moisture content. With mathematical adjustments, the model of Page and model of Midilli present better correlations, but the choice goes for the Page model that presents itself as the simplest among both. As a result of drying, a high protein meal was obtained by grinding, that still need further studies on the economic feasibility of the process for its application in human feed supplement. Also, more studies are necessary for to check the influence of air velocity on the drying rate.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectSecagempt_BR
Palavras-chave: dc.subjectModelos matemáticospt_BR
Palavras-chave: dc.subjectDryingpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMathematical modelspt_BR
Título: dc.titleEstudo da temperatura de secagem do okara (resíduo do extrato aquoso de soja), caracterização e avaliação do produto como complemento nutricionalpt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
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