Avaliação de extratos de folhas frutíferas na retenção da vitamina C em suco de laranja

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorOviedo, Manuel Salvador Vicente Plata-
Autor(es): dc.contributor.authorSilva, Jucineia Aparecida da Cruz da-
Data de aceite: dc.date.accessioned2013-12-20T12:02:49Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:38:36Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2013-12-20T12:02:49Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:38:36Z-
Data de envio: dc.date.issued2013-12-20-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/1592-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationSILVA, Jucineia Aparecida da Cruz da. Avaliação de extratos de folhas frutíferas na retenção da vitamina C em suco de laranja. 2013. 32 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Campo Mourão, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/170287-
Resumo: dc.description.abstractThe aim of this study was to evaluate the antioxidant activity of ethanol extracts of leaves of acerola, guava, guabiroba, cherry, guava and jabuticaba retention of vitamin C in orange juice. For the extraction of phenolic compounds from the leaves used a solution of ethanol / water (80:20, v/v) acidified. Were found quantities of 9,13 (guava), 7.03 (cherry), 6.28 (guabiroba), 5.01 (blemish) , 4.11 (guava) and 3.35 (acerola) grams of acid equivalent gallic acid (GAE) per 100 grams of dry leaves. Eliminated when the chlorophyll extracts of the content of phenolic compounds decreased indicating loss of phenolic substances of hydrophobic character. Among the extracts juices added for evaluation of the retention of vitamin C, added the juice extract cherry was presented the highest content of vitamin C, indicating higher retention capacity of ascorbic acid by that statement. In the sensory evaluation of acceptance odor, color and taste both the added juice extract cherry as jabuticaba were in the range of acceptance " like slightly " and " like moderately " showing the feasibility of the application of these extracts in orange juice.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectSuco de laranjapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectFenóispt_BR
Palavras-chave: dc.subjectVitamina Cpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectOrange juicept_BR
Palavras-chave: dc.subjectPhenolspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectVitamin Cpt_BR
Título: dc.titleAvaliação de extratos de folhas frutíferas na retenção da vitamina C em suco de laranjapt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
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