Análise e simulação do processo de produção de pão francês em uma panificadora de pequeno porte: um estudo de caso

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MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorSantos, José Airton Azevedo dos-
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorSchmidt, Carla Adriana Pizarro-
Autor(es): dc.contributor.authorWachholz, Lucindo-
Data de aceite: dc.date.accessioned2014-01-24T18:50:00Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:38:09Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2014-01-24T18:50:00Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:38:09Z-
Data de envio: dc.date.issued2014-01-24-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/1633-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationWACHHOLZ, Lucindo. Análise e simulação do processo de produção de pão francês em uma panificadora de pequeno porte: um estudo de caso. 2013. 55 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Medianeira, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/169881-
Resumo: dc.description.abstractThis work aimed to analyze the French bread productive process of French bread in a small bakery in the city of Matelândia state of Paraná, through discrete simulation techniques. A model of the dynamic, discrete and stochastic model was implemented in the Arena® simulation software. From this step, some variations in the model were conducted to study the settings with two employees working. In one scenario only in the modeling sector and in the other, the whole process. The simulation obtained results showed that the use of one more employee in the modeling sector, reduces the processing time in approximately 12 minutes per batch of 525 breads, reflecting in better working conditions for bakers, while the application of two employees in whole process allows the production of about 7,000 breads per day exceeding to the daily bakery demand. This excess could be frozen and resold to other local bakeries, expanding the company's operations.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectArena (Programa de computador)pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMétodos de simulaçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectControle de processopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPesquisa operacionalpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectArena (Computer file)pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectSimulation methodspt_BR
Palavras-chave: dc.subjectProcess controlpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectOperations researchpt_BR
Título: dc.titleAnálise e simulação do processo de produção de pão francês em uma panificadora de pequeno porte: um estudo de casopt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

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