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Metadados | Descrição | Idioma |
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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisor | Santos, José Airton Azevedo dos | - |
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisor | Schmidt, Carla Adriana Pizarro | - |
Autor(es): dc.contributor.author | Wachholz, Lucindo | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2014-01-24T18:50:00Z | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2017-03-17T14:38:09Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2014-01-24T18:50:00Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2017-03-17T14:38:09Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2014-01-24 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/1633 | - |
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citation | WACHHOLZ, Lucindo. Análise e simulação do processo de produção de pão francês em uma panificadora de pequeno porte: um estudo de caso. 2013. 55 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Medianeira, 2013. | pt_BR |
Fonte: dc.identifier.uri | http://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/169881 | - |
Resumo: dc.description.abstract | This work aimed to analyze the French bread productive process of French bread in a small bakery in the city of Matelândia state of Paraná, through discrete simulation techniques. A model of the dynamic, discrete and stochastic model was implemented in the Arena® simulation software. From this step, some variations in the model were conducted to study the settings with two employees working. In one scenario only in the modeling sector and in the other, the whole process. The simulation obtained results showed that the use of one more employee in the modeling sector, reduces the processing time in approximately 12 minutes per batch of 525 breads, reflecting in better working conditions for bakers, while the application of two employees in whole process allows the production of about 7,000 breads per day exceeding to the daily bakery demand. This excess could be frozen and resold to other local bakeries, expanding the company's operations. | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Arena (Programa de computador) | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Métodos de simulação | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Controle de processo | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Pesquisa operacional | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Arena (Computer file) | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Simulation methods | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Process control | pt_BR |
Palavras-chave: dc.subject | Operations research | pt_BR |
Título: dc.title | Análise e simulação do processo de produção de pão francês em uma panificadora de pequeno porte: um estudo de caso | pt_BR |
Tipo de arquivo: dc.type | outro | pt_BR |
Aparece nas coleções: | Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT |
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