Stress térmico na atividade de panificação com auxílio da termografia: um estudo de caso

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorHara, Massayuki Mário-
Autor(es): dc.contributor.authorCoutinho, Roberval-
Data de aceite: dc.date.accessioned2013-10-02T00:02:55Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:37:04Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2013-10-02T00:02:55Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:37:04Z-
Data de envio: dc.date.issued2013-10-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/1359-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationCOUTINHO, Roberval. Stress térmico na atividade de panificação com auxílio da termografia: um estudo de caso. 2013. 66 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Especialização) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Curitiba, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/169175-
Resumo: dc.description.abstractThis work aims to evaluate the exposure to heat from workers in bakery industries, taking as a model company in the municipality of Curitiba/PR, based on NR-15-activities and Unhealthy Operations, especially its annex 3: tolerance limits for exposure to heat and the NH006-evaluation of occupational exposure to heat, which establishes the criteria and procedures for evaluation in situations involving thermal stress to the employee, with consequent risk of potential damage to health. The overall objective is to assess the exposure of the worker in baking industry against the Physical heat, Agent in scientific bases and instantaneous sampling methodology (limited), based on statistical and comparative criteria as tolerance limits and the specific objectives are to analyze the occupational exposures present in all situations, within 60 minutes of labor activity of researched and provide quantitative data for the establishment of control measures order to maintain appropriate conditions the level of quality in work environments, preserving the physical integrity of the worker. It was found that the company in question was not considered unhealthy, for maintaining the safety standards required under control.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectSegurança do trabalhopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectCalor - Efeito fisiológicopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPanificação - Medidas de segurançapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectIndustrial safetypt_BR
Palavras-chave: dc.subjectHeat - Physiological effectpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectBread industry - Safety measurespt_BR
Título: dc.titleStress térmico na atividade de panificação com auxílio da termografia: um estudo de casopt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

Não existem arquivos associados a este item.