Tempo de vida útil de leite pasteurizado padronizado de diferentes marcas comercializadas na região de Londrina-Pr

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorKatsuda, Marly Sayuri-
Autor(es): dc.contributor.authorQueiroz, Franscislaneo Alves-
Autor(es): dc.contributor.authorRosalino, Silvio-
Data de aceite: dc.date.accessioned2013-06-11T21:35:52Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T14:18:44Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2013-06-11T21:35:52Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T14:18:44Z-
Data de envio: dc.date.issued2013-06-11-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/755-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationQUEIROZ, Francislaneo Alves.; ROSALINO, Silvio. Tempo de vida útil de leite pasteurizado padronizado de diferentes marcas comercializadas na região de Londrina-PR. 2013. 44 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) - Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Londrina, 2013.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/168268-
Resumo: dc.description.abstractThe useful life of a product can be compromised if the stages of production and distribution present some irregularities. This study aimed to assess the microbiological quality (coagulase positive, Count standard Coliforms at 35 º C, Coliforms at 45 º C and psychrotrophic) and physicochemical (Titratable Acidity, Test Alcohol Testing Phosphatase and Peroxidase and pH) of pasteurized standardized marketed in the region of Londrina. We analyzed three different marks (A, B, C) along the shelf, with two batches of each brand, conditioned parallel to temperatures between 5 and 7 ° C (temperature recommended and usual in industrial chambers as law) and from 10 to 12 º C (usual temperature in homes and outlets). The results showed that the effect of temperature (above recommended by law), as well as the initial count (in greater numbers) decreased the life of the product with these microbiological stability and physicochemical affected. A good quality pasteurized and stored at temperatures 5-7 ° C as recommended by the current legislation, can have a significant useful life.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectLeite - Qualidadept_BR
Palavras-chave: dc.subjectLeite - Pasteurizaçãopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAlimentos - Microbiologiapt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMilk - Qualitypt_BR
Palavras-chave: dc.subjectMilk - Pasteurizationpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectFood - Microbiologypt_BR
Título: dc.titleTempo de vida útil de leite pasteurizado padronizado de diferentes marcas comercializadas na região de Londrina-Prpt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
Aparece nas coleções:Repositorio Institucional da UTFPR - RIUT

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