Carotenóides: inovações e tendências em alimentos

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???dc.contributor.advisor???: dc.contributor.advisorPorcu, Ornella Maria-
Autor(es): dc.contributor.authorPivotto, Lecina Gomes da Costa-
Data de aceite: dc.date.accessioned2012-04-04T18:03:44Z-
Data de aceite: dc.date.accessioned2017-03-17T13:40:12Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2017-03-17T13:40:12Z-
Data de envio: dc.date.issued2012-04-04-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://repositorio.roca.utfpr.edu.br/jspui/handle/1/289-
???dc.identifier.citation???: dc.identifier.citationPIVOTTO, Lecina Gomes da Costa. Carotenóides: inovações e tendências em alimentos. 2011. 66 f. Trabalho de Conclusão de Curso (Graduação) – Universidade Tecnológica Federal do Paraná, Medianeira, 2011.pt_BR
Fonte: dc.identifier.urihttp://www.educapes.capes.gov.br/handlecapes/166933-
Resumo: dc.description.abstractOn development of food products stands out the addition of functional ingredients to enhance the nutritional value aiming at the reduction and prevention of chronic degenerative. In this context, the carotenoids include a class of natural pigments whose color can range from yellow to orange and even red. These compounds are important not only for its antioxidant action as well as dye. Some carotenoids are called provitamin A and in the diet they work on the deficiency of vitamin A. several researches highlightd and quantified carotenoids in fresh and processed foods, and in this work, we showed some studies. Thus,there have been advances and innovations in the application of these in the food industry.pt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPigmentopt_BR
Palavras-chave: dc.subjectAlimentos funcionaispt_BR
Palavras-chave: dc.subjectPigmentpt_BR
Palavras-chave: dc.subjectFunctional foodspt_BR
Título: dc.titleCarotenóides: inovações e tendências em alimentospt_BR
Tipo de arquivo: dc.typeoutropt_BR
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