Métodos de determinação da fibra dietética.

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Autor(es): dc.creatorSabioni, José Geraldo-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:20:39Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:20:39Z-
Data de envio: dc.date.issued2015-03-20-
Data de envio: dc.date.issued2015-03-20-
Data de envio: dc.date.issued1989-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://www.repositorio.ufop.br/handle/123456789/4710-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.5380/cep.v7i1.15073-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/capes/1011224-
Descrição: dc.descriptionThe available methods to determine dietetic fiber are very extensive in the literature. They are classified in three groups: raw fiber, detergent and enzimatic. The advantages and desavantages of such methods are discussed. The need to select an enzimatic method wich will be realiable, rapid and simple still exist. Also, methods that allow the fragmentation of the fiber into its main components are important when it is necessary to study their specific physiologic effects.-
Formato: dc.formatapplication/pdf-
Idioma: dc.languagept_BR-
Direitos: dc.rightsOs trabalhos publicados no Boletim Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos são de uso gratuito, com atribuições próprias, em aplicações educacionais e não-comerciais. Fonte: Boletim Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos <http://ojs.c3sl.ufpr.br/ojs/index.php/alimentos/about/submissions#copyrightNotice>. Acesso em: 20 out. 2016.-
Título: dc.titleMétodos de determinação da fibra dietética.-
Título: dc.titleMethods for dietetic fiber determination.-
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