Production of açaí seedlings under different shade levels and controlled release fertilizer

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal do Acre-
Autor(es): dc.contributorEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
Autor(es): dc.contributorInstituto Federal do Acre-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorde Araújo, James Maciel-
Autor(es): dc.creatorde Carvalho Andrade Neto, Romeu-
Autor(es): dc.creatorde Almeida, Ueliton Oliveira-
Autor(es): dc.creatorSebim, João Paulo Marim-
Autor(es): dc.creatorde Abreu, Marcos Giovane Pedroza-
Autor(es): dc.creatorda Costa, David Aquino-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:11:30Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:11:30Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.32404/rean.v10i3.7325-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/308649-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/308649-
Descrição: dc.descriptionThis study aimed to evaluate the production and quality of açaí seedlings regarding the presence and absence of controlled-release fertilization under different shading levels. The study was conducted at the experimental field of Embrapa - Acre, using a completely randomized design in a 4 x 4 factorial arrangement. The factors included four evaluation periods (60, 120, 180, and 240 days after transplanting) and four shading environments (20%, 30%, 50%, and 75%), along with the presence or absence of controlled-release fertilization. The following variables were analyzed: plant height, stem diameter, number of leaves, dry mass of leaves, stem, root, and total dry mass, as well as the seedling quality index and foliar levels of macro and micronutrients. The growth and development of açaí seedlings are influenced by the evaluation periods, shade environments, and the use of fertilization. Fertilization with controlled-release fertilizer and environments with30% and 50% shading improved the quality of açaí palm seedlings.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal do Acre, Campus Floresta, Acre-
Descrição: dc.descriptionEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária Embrapa Acre, Acre-
Descrição: dc.descriptionInstituto Federal do Acre, Acre-
Descrição: dc.descriptionUniversidade de São Paulo Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, Campus Piracicaba, Piracicaba-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Campus Botucatu, Botucatu-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Campus Botucatu, Botucatu-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRevista de Agricultura Neotropical-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectArecaceae-
Palavras-chave: dc.subjectAçaí palm-
Palavras-chave: dc.subjectEuterpe oleracea-
Palavras-chave: dc.subjectWestern Amazon-
Título: dc.titleProduction of açaí seedlings under different shade levels and controlled release fertilizer-
Título: dc.titleProdução de mudas de açaizeiro em níveis de sombreamento e fertilizante de liberação controlada-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.