Trends and challenges for the application of probiotic lactic acid bacteria in functional foods

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Autor(es): dc.contributorCiência e Tecnologia de São Paulo-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Rondonópolis (UFR)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorSilva, Aline Sousa-
Autor(es): dc.creatorCasarotti, Sabrina Neves-
Autor(es): dc.creatorPenna, Ana Lúcia Barretto-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:27:24Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:27:24Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2023-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20230014-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/304936-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/304936-
Descrição: dc.descriptionIt is increasingly challenging for the food industries to develop products which meet the consumers’ demands. They seek foods that are innovative and present health benefits. In this review, the main objectives are to show the tendencies and innovations in the dairy food market and to indicate the challenges to apply probiotic bacteria to non-dairy products. Moreover, the safety of probiotic lactic acid bacteria (LAB) to be applied to food products and the beneficial effect of probiotic bacteria on the intestinal microbiota and overall human health were also discussed. We considered that the development of probiotic fermented products added with fruits and fruit by-products, cereals or other vegetables aligns with the market tendencies and the consumers’ demands.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionInstituto Federal de Educação Ciência e Tecnologia de São Paulo, SP-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências da Saúde (FCS) Universidade Federal de Rondonópolis (UFR), MT-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos (DETA) Universidade Estadual Paulista, SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos (DETA) Universidade Estadual Paulista, SP-
Descrição: dc.descriptionCAPES: 001-
Descrição: dc.descriptionCNPq: 313909/2020-2-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationCiencia Rural-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectfermentation-
Palavras-chave: dc.subjecthealth-
Palavras-chave: dc.subjectinnovation-
Palavras-chave: dc.subjectnutrition-
Palavras-chave: dc.subjectvegetables-
Título: dc.titleTrends and challenges for the application of probiotic lactic acid bacteria in functional foods-
Título: dc.titleTendências e desafios para aplicação de bactérias láticas probióticas em alimentos funcionais-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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