In Situ, Ex Situ and On Farm Conservation of Plant Genetic Resources in Neotropics

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade do Estado de Minas Gerais – Unidade Frutal-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorUniversity of Florida-
Autor(es): dc.contributorEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorMonteiro Siqueira, Marcos Vinicius Bohrer-
Autor(es): dc.creatorCosta, Flaviane Malaquias-
Autor(es): dc.creatorBoaventura Novaes, Carolina Ribeiro Diniz-
Autor(es): dc.creatorBustamante, Patrícia Goulart-
Autor(es): dc.creatorDe Moraes Silvestre, Marcela Aparecida-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:06:20Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:06:20Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1007/978-3-031-34854-9_9-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/304573-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/304573-
Descrição: dc.descriptionThe prospect for the coming decades will be for humanity to witness a holocaust of species on Earth. Within these species are plants for food purposes undergoing genetic erosion and, putting at risk not only their own existence, but the safety of human life. Several genetic tools have been used in recent years to support breeding and conservation programs. Diverse agendas, from countless countries, endeavored to drive ex situ, in situ conservation, and the sustainable use of genetic resources for food and agriculture. Brazil, an example of country with a rich agrobiodiversity in Neotropics, has advanced in research and appreciation of plant genetic resources, however at the same time it has led vast biological losses. In this chapter, we will review some concepts related to plant genetic resources, present case studies for in situ, ex situ and on farm conservation and discuss some recommendations to safeguard the valuable genetic inheritance of food plants.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade do Estado de Minas Gerais – Unidade Frutal, MG-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Genética Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz” – ESALQ Universidade de São Paulo – USP, SP-
Descrição: dc.descriptionGenetics Institute School of Forest Fisheries & Geomatics Sciences University of Florida-
Descrição: dc.descriptionEmbrapa – Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária Centro Nacional de Alimentos e Territórios, AL-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”, SP-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”, SP-
Formato: dc.format201-225-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationConservation Genetics in the Neotropics-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Título: dc.titleIn Situ, Ex Situ and On Farm Conservation of Plant Genetic Resources in Neotropics-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.