Brazilian consumers’ perception of knowledge regarding the presence of the β-casein polymorphism in milk

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorInspetor Estadual Agropecuário do Mato Grosso do Sul-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Minas Gerais (UFMG)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Vila Velha(UVV)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorInstituto René Rachou-Fiocruz Minas-
Autor(es): dc.creatorTeixeira, Renata Delgado-
Autor(es): dc.creatorCosta, Isabella Maciel-
Autor(es): dc.creatorCosta, Taynan Jonatha Neves-
Autor(es): dc.creatorSartori, Diego-
Autor(es): dc.creatorMagalhães, Larissa Mirelle Mendes-
Autor(es): dc.creatorMagalhães, Mariana Batista-
Autor(es): dc.creatorRossi, Gabriel Augusto Marques-
Autor(es): dc.creatorMazaro, Carolina Colombelli Pacca-
Autor(es): dc.creatorSalotti-Souza, Bruna Maria-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T21:21:25Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T21:21:25Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2024-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20240316-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/301488-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/301488-
Descrição: dc.descriptionA2 milk contains the A2 β-casein protein, which does not release the opioid peptide β-casomorphin-7 (BCM-7) during digestion. However, there is limited knowledge among Brazilian consumers regarding the concept, characteristics, benefits, and market niche of A2 milk. This study assessed the perceptions of the Brazilian population about A2 milk and its derivatives. A total of 462 individuals from various age groups, educational backgrounds, and states of residence participated in the survey. Only 15.4% (71) had consumed A2 milk, while 58.4% (270) were unaware of the differences between A1 and A2 milk. Additionally, 69% (319) could not explain the basis for classifying different types of milk, and only 31% (143) correctly identified the benefits of A2 milk compared to regular milk. Furthermore, 15.8% (73) reported lactose intolerance, and 5% (23) had a milk protein allergy, conditions often confused with the effects of BCM-7. The results suggested that few Brazilian consumers are aware of the genetic polymorphisms in milk, underscoring the need for better consumer education, particularly concerning the benefits for individuals with milk intolerances or allergies.-
Descrição: dc.descriptionInspetor Estadual Agropecuário do Mato Grosso do Sul, MS-
Descrição: dc.descriptionEscola de Veterinária Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG), 31270-901, MG-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo (USP), SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Vila Velha(UVV), ES-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências Letras e Ciências Exatas Universidade Estadual Paulista (UNESP), SP-
Descrição: dc.descriptionInstituto René Rachou-Fiocruz Minas, MG-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências Letras e Ciências Exatas Universidade Estadual Paulista (UNESP), SP-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationCiencia Rural-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectallergy-
Palavras-chave: dc.subjectanimal-derived foods-
Palavras-chave: dc.subjectprotein-
Palavras-chave: dc.subjectquestionnaire-
Título: dc.titleBrazilian consumers’ perception of knowledge regarding the presence of the β-casein polymorphism in milk-
Título: dc.titlePercepção de conhecimento dos consumidores brasileiros quanto à presença do polimorfismo de β-caseína no leite-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.