White light intensities for maximum yield and quality of arugula microgreens

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorInstituto Agronômico de Campinas-
Autor(es): dc.creatorMendes, Franciele Quintino-
Autor(es): dc.creatorPurquerio, Luis Felipe Villani-
Autor(es): dc.creatorCarvalho, Rogério Falleiros-
Autor(es): dc.creatorCecílio Filho, Arthur Bernardes-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:23:01Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:23:01Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2024-01-02-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/1983-40632024v5479951-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/299544-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/299544-
Descrição: dc.descriptionThe production of microgreens in plant factories is a great option for urban agriculture, and artificial light is one of the main factors for the success of this cultivation system. This study aimed to evaluate the effect of photosynthetic photon flux density (PPFD) (100, 200, 300, 400, 500 and 600 μmol m-2 s-1) of white LED on yield and quality of arugula microgreens. The experiment was conducted in an indoor environment, in a completely randomized experimental design, with six replicates. The highest yield was obtained with 358 μmol m-2 s-1, while 90 % of the maximum yield required 234 μmol m-2 s-1. The maximum shoot dry mass and cotyledon area were obtained with 439 and 312 μmol m-2 s-1, respectively, while the hypocotyl length decreased linearly with increasing PPFD. The highest nitrogen, phosphorus, calcium, sulfur and zinc contents were obtained with 380, 285, 326, 294 and 317 μmol m-2 s-1, respectively, while the maximum Fe content was obtained at the lowest light intensity. The contents of chlorophylls, carotenoids, phenolic compounds and antioxidant protection had maximum values with 600 μmol m-2 s-1, and the vitamin C with 458 μmol m-2 s-1.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de Produção Vegetal, SP-
Descrição: dc.descriptionInstituto Agronômico de Campinas Departamento de Horticultura, SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de Biologia, SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de Produção Vegetal, SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de Biologia, SP-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationPesquisa Agropecuaria Tropical-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectEruca sativa-
Palavras-chave: dc.subjectphotosynthetic photon flux density-
Palavras-chave: dc.subjecturban farm-
Título: dc.titleWhite light intensities for maximum yield and quality of arugula microgreens-
Título: dc.titleIntensidades de luz branca para máxima produtividade e qualidade de rúcula microvegetal-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.