Hot Iron Branding of Beef Cattle: Process Characterization, Implications for Animal Welfare, and Its Efficiency for Cattle Individual Identification

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidad de Panamá-
Autor(es): dc.contributorUniversity of Alberta-
Autor(es): dc.contributorConselho Nacional de Pesquisa e Desenvolvimento-
Autor(es): dc.creatorde Oliveira, Jaira-
Autor(es): dc.creatorGrajales-Cedeño, Joseph Kaled-
Autor(es): dc.creatorCerezo, Mariana Parra-
Autor(es): dc.creatorValente, Tiago S.-
Autor(es): dc.creatorParanhos da Costa, Mateus J. R.-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:59:44Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:59:44Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2024-06-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.3390/ruminants4020013-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/299376-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/299376-
Descrição: dc.descriptionThis study aimed to characterize the hot iron branding (HIB) procedure by assessing its implications for animal welfare and its efficiency for cattle identification. The study was carried out in two stages: First, with 37 Nellore calves, by measuring the skin temperatures in the place of HIB application (ONB) and 10 cm above it (OFFB) immediately after its application and during four consecutive days, the time required for application of each HIB digit and the occurrences of rebranding; second, with two batches of cows (N = 97 and N = 94, respectively, by measuring the time spent to read cattle ID and comparing the efficiency of HIB vs. EET (electronic ear tag) and visual ear tags (VET) vs. EET. Skin temperature was significantly affected by the interaction between the place where the skin temperatures were taken (on and 10 cm above the HIB) and assessment day, with temperatures in ONB on days d0 and d2 being higher than in OFFB (p < 0.05), and 86% of the calves required at least one rebranding. EET reading was faster than HIB and VET (p < 0.001), and fewer errors were made when reading EET than HIB (1/97 vs. 17/97) and VET (2/94 vs. 12/94). We concluded that HIB potentially compromises cattle welfare and has a lower efficiency for cattle identification than EET and VET.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionPrograma de Pós-Graduação em Ciência Animal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionLaboratório de Estudos em Suinocultura (LABSUI) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Facultad de Ciencias Agropecuarias Universidad de Panamá, Panamericana-
Descrição: dc.descriptionGrupo de Estudos e Pesquisas em Etologia e Ecologia Animal (ETCO) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionDepartment of Agricultural Food and Nutritional Science University of Alberta-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Pesquisa e Desenvolvimento, DF-
Descrição: dc.descriptionPrograma de Pós-Graduação em Ciência Animal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionLaboratório de Estudos em Suinocultura (LABSUI) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionGrupo de Estudos e Pesquisas em Etologia e Ecologia Animal (ETCO) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias UNESP, SP-
Descrição: dc.descriptionCAPES: 88887.512529/2020-
Formato: dc.format192-200-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRuminants-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectelectronic ear tag-
Palavras-chave: dc.subjecthandling-
Palavras-chave: dc.subjectinflammation-
Palavras-chave: dc.subjectskin temperature-
Palavras-chave: dc.subjectvisual ear tag-
Título: dc.titleHot Iron Branding of Beef Cattle: Process Characterization, Implications for Animal Welfare, and Its Efficiency for Cattle Individual Identification-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.