Deficiencies of nitrogen, calcium, and micronutrients are the most limiting factors for growth and yield of smell pepper plants

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorInstituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal Rural da Amazônia (UFRA)-
Autor(es): dc.contributorInstituto de Ciências Agrárias (ICA)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorda Silva Magalhães, Deila-
Autor(es): dc.creatorMatos Viegas, Ismael de Jesus-
Autor(es): dc.creatorda Silva Barata, Henrique-
Autor(es): dc.creatorCosta, Milton Garcia-
Autor(es): dc.creatorda Silva, Bianca Cavalcante-
Autor(es): dc.creatorde Lima Mera, Willian Yuki Watanabe-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:31:11Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:31:11Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/0034-737X202370030013-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/298279-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/298279-
Descrição: dc.descriptionCultivation and commercialization of Capsicum pepper have great importance in Brazil. This work assessed the influence of omission of macro and micronutrients on the growth and mineral nutrition of sweet pepper plants (Capsicum chinense Jacquin). The research was carried out in a greenhouse with washed sand as substrate. The experimental design was completely randomized with five replications and eight treatments: complete (control), omission of N, P, K, Ca, Mg, S, and micronutrients (B, Cu, Fe, Mn and Zn). The plants were submitted to the treatments when they reached an average height of 20 cm and the nutrient solution was supplied by percolation in plastic pots and renewed every 15 days. Nutrients omission affected negatively plant growth as a whole. The omission of N, Ca, and micronutrients greatly reduced sweet pepper yield. The C. chinense plants presented the sequence by dry matter production of shoots and roots in descending order: COMP > OP > OS > OK > Omg > ON > Oca > OMicro.-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionInstituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE), São Paulo-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal Rural da Amazônia (UFRA), Campus Capanema,Pará-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal Rural da Amazônia (UFRA) Instituto de Ciências Agrárias (ICA), Pará-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista “Júlio Mesquita Filho” (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV), São Paulo-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista “Júlio Mesquita Filho” (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV), São Paulo-
Formato: dc.format125-135-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRevista Ceres-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectCapsicum chinense Jacquin-
Palavras-chave: dc.subjectnutrient export-
Palavras-chave: dc.subjectomission of nutrients-
Título: dc.titleDeficiencies of nitrogen, calcium, and micronutrients are the most limiting factors for growth and yield of smell pepper plants-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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