Use of indole-3-acetic acid (IAA) in postharvest cajá-manga (Spondias dulcis)

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorAgroquima Produtos Agropecuários-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual de Goiás-
Autor(es): dc.contributorInstituto Federal Goiano-
Autor(es): dc.creatorDa Silva, Franciele Cristian-
Autor(es): dc.creatorSantana, Hygor Amaral-
Autor(es): dc.creatorDe Menezes, Juliana Oliveira Silva-
Autor(es): dc.creatorTavares, Mírian Carvalho-
Autor(es): dc.creatorMartins, Rodolfo David-
Autor(es): dc.creatorSiqueira, Ana Paula Silva-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:14:18Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:14:18Z-
Data de envio: dc.date.issued2025-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2020-05-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.17584/rcch.2020v14i2.11228-
Fonte completa do material: dc.identifierhttps://hdl.handle.net/11449/296977-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/296977-
Descrição: dc.descriptionThe cajá-manga (Spondias dulcis Parkinson) is an exotic fruit originally from the Polynesian islands. It is a climacteric fruit with a very short postharvest shelf-life as the result of rapid ripening. This study aimed to evaluate the effect of auxin concentrations on delaying the ripening process in cajá-manga fruits. One hundred and twenty cajá-manga fruits were obtained from Hidrolândia-GO, Brazil (16°55’32.35” S and 49°21’39.76” W). A completely randomized design with a 5×2+2 factorial scheme was used. Five indole-3-acetic acid (IAA) concentrations (0, 50, 100, 150 and 200 mg L-1), two evaluation days (5 and 10 days after IAA applications), and two additional treatments (ripe and unripe fruits) were evaluated. Evaluations were carried out every 5 days, in triplicate. The physicochemical variables pulp firmness, titratable acidity, soluble solids, ascorbic acid content, and color of pulp and peel were evaluated. The concentrations 50 and 100 mg L-1 of IAA presented the best results, causing a delay in ripening and the lowest sensory losses in the cajá-manga fuits.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, campus Jaboticabal-
Descrição: dc.descriptionAgroquima Produtos Agropecuários-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual de Goiás-
Descrição: dc.descriptionInstituto Federal Goiano Departamento de Agronomia-
Descrição: dc.descriptionInstituto Federal Goiano Departamento de Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campus Urutaí-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, campus Jaboticabal-
Formato: dc.format201-208-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRevista Colombiana de Ciencias Horticolas-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectauxin-
Palavras-chave: dc.subjectSpondias cytherea-
Palavras-chave: dc.subjectstorage-
Palavras-chave: dc.subjectvegetable hormone-
Título: dc.titleUse of indole-3-acetic acid (IAA) in postharvest cajá-manga (Spondias dulcis)-
Título: dc.titleUso de indol-3-ácido (IAA) en poscosecha de cajá-manga (Spondias dulcis)-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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