Digestibility of swine liver and meat protein hydrolysates by Nile tilapia

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorCentro de Engenharias e Ciências Exatas-
Autor(es): dc.contributorFaculdade de Ciências Agrárias-
Autor(es): dc.creatordos Santos Cardoso, Matheus-
Autor(es): dc.creatorNettson, Luciana Valéria-
Autor(es): dc.creatorde Freitas, Jaqueline Marcela Azambuja-
Autor(es): dc.creatorLewandowski, Vanessa-
Autor(es): dc.creatorSignor, Altevir-
Autor(es): dc.creatorBoscolo, Wilson Rogério-
Autor(es): dc.creatorBittencourt, Fábio-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:22:00Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:22:00Z-
Data de envio: dc.date.issued2023-07-29-
Data de envio: dc.date.issued2023-07-29-
Data de envio: dc.date.issued2021-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S1678-3921.PAB2022.V57.03032-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/248339-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/248339-
Descrição: dc.descriptionThe objective of this work was to evaluate the digestibility of the protein, amino acids, and gross energy of swine liver and meat hydrolysates by Nile tilapia (Oreochromis niloticus). The fish were distributed into 12 tanks with conical bottoms, in a completely randomized design, and fed with the three following diets, with four replicates each: a reference diet with soybean and fish meal; and two test diets, one with swine liver hydrolysate and the other with swine meat hydrolysate. The coefficients of apparent digestibility were high for both hydrolysates, being above 83% for dry matter, 95% for crude protein, and 92% for gross energy. Regarding amino acids, the coefficients remained at 98–100% for the two hydrolysates. The digestibility percentages of the hydrolysates were higher than those of the protein ingredients, both of plant and animal origin, commonly used in the formulation of diets for this fish species. The tested hydrolysates have potential to be used in the formulation of diets for Nile tilapia.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Centro de Aquicultura, Via de Acesso Professor Paulo Donato Castellane, s/no,SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual do Oeste do Paraná Centro de Engenharias e Ciências Exatas, Rua da Faculdade,no 645,PR-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal da Grande Dourados Faculdade de Ciências Agrárias, Rodovia Dourados-Itahum,Km 12,Cidade Universitária, Caixa Postal 364,MS-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Centro de Aquicultura, Via de Acesso Professor Paulo Donato Castellane, s/no,SP-
Idioma: dc.languageen-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationPesquisa Agropecuaria Brasileira-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectanimal by-products-
Palavras-chave: dc.subjectaquaculture-
Palavras-chave: dc.subjectdigestible nutrients-
Palavras-chave: dc.subjectOreochromis niloticus-
Palavras-chave: dc.subjectprotein hydrolysate-
Título: dc.titleDigestibility of swine liver and meat protein hydrolysates by Nile tilapia-
Título: dc.titleDigestibilidade de hidrolisado proteico de fígado e carne suínos pela tilápia-do-nilo-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.