Effect of thyme, lemongrass and rosemary essential oils on Aspergillus flavus in cauliflower seeds

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorAssociação Biodinâmica-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Uberlândia (UFU)-
Autor(es): dc.creatorNakada-Freitas, Pâmela G.-
Autor(es): dc.creatorSantos, César Augusto-
Autor(es): dc.creatorMagalhães, Thalita Helena-
Autor(es): dc.creatorBustamonte, Stefani S.-
Autor(es): dc.creatorDos Santos, Danielle Carla-
Autor(es): dc.creatorCardoso, Antonio Ismael Inácio-
Autor(es): dc.creatorAmador, Talita S.-
Autor(es): dc.creatorLanna, Natália de BL-
Autor(es): dc.creatorBardiviesso, Estefânia M.-
Autor(es): dc.creatorCatão, Hugo Cesar RM-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:54:18Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:54:18Z-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-02-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-02-
Data de envio: dc.date.issued2021-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/s0102-0536-20220109-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/241861-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/241861-
Descrição: dc.descriptionDue to the action of essential oils of thyme, lemongrass and rosemary against microorganisms and few studies on them in seed treatment, this study is proposed with vegetable seed. Therefore, the aim was to evaluate the effect of treatments with essential oils of thyme, lemongrass and rosemary on cauliflower seeds, inoculated with Aspergillus flavus. Three essential oils were used, at concentrations 0.0; 0.4; 0.8; 1.6 and 2.0%, arranged in a 3x5 factorial scheme, in a completely randomized design, with four replications. The essential oils of thyme (1.8%) and lemongrass (1.9%) had a fungistatic effect against A. flavus in cauliflower seeds. Thyme essential oil at 2.0% and lemongrass at 1.6% didn’t affect the physiological quality of seeds, being promising in the treatment of organic seeds. On the other hand, rosemary essential oil, despite not affecting germination and little affecting seed vigor, wasn’t efficient in controlling the pathogen.-
Descrição: dc.descriptionFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP), SP-
Descrição: dc.descriptionAssociação Biodinâmica, SP-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal de Uberlândia (UFU), MG-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP), SP-
Descrição: dc.descriptionFAPESP: 2018/14890-1-
Formato: dc.format71-75-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationHorticultura Brasileira-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectBrassica oleracea var. botrytis-
Palavras-chave: dc.subjectCymbopogon citratus-
Palavras-chave: dc.subjectRosmarinus officinalis-
Palavras-chave: dc.subjectThymus vulgaris-
Título: dc.titleEffect of thyme, lemongrass and rosemary essential oils on Aspergillus flavus in cauliflower seeds-
Título: dc.titleEfeito de óleos essenciais de tomilho, capim-limão e alecrim sobre Aspergillus flavus em sementes de couve-flor-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.