Reducing chilling injury in 'Palmer' mangoes submitted to quarantine cold treatment

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Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorKimberly Research and Extension Center-
Autor(es): dc.creatorSanches, Alex Guimarães-
Autor(es): dc.creatorda Silva, Maryelle Barros-
Autor(es): dc.creatorFernandes, Thiago Feliph Silva-
Autor(es): dc.creatorPedrosa, Vanessa Maria Dantas-
Autor(es): dc.creatorWong, Maria Carolina Casares-
Autor(es): dc.creatorGratão, Priscila Lupino-
Autor(es): dc.creatorTeixeira, Gustavo Henrique de Almeida-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T15:25:39Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T15:25:39Z-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2021-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1002/jsfa.11963-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/241124-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/241124-
Descrição: dc.descriptionBACKGROUND: Treatment with low temperatures can be used to quarantine mangoes against fruit-fly infestation. However, mangoes can develop chilling injury (CI) when stored at temperatures below 13 °C. We demonstrated that the immersion in polyol solutions can alleviate CI symptoms in ‘Palmer’ mangoes stored at 8 °C. These suggest that polyols can be used to reduce CI in mangoes during quarantine at low temperatures. Thus, we investigated the efficacy of applying 0.1% (v/v) glycerol, propylene glycol, or sorbitol to ‘Palmer’ mangoes subjected to cold treatment (1.0 °C) for 28 days. Mangoes were then ripened at 23 °C for 7 days. RESULTS: Among these polyols, sorbitol was the most effective in alleviating CI for up to 14 days of cold treatment. Mangoes treated with sorbitol showed lower levels of malondialdehyde (MDA) and hydrogen peroxide (H2O2), and reduced polyphenol oxidase (PPO) activity. These fruit also had elevated levels of ascorbate (AsA), especially in the epicarp, and increased superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), and ascorbate peroxidase (APX) activity. CONCLUSION: Sorbitol can reduce the CI, but to an unsatisfying level, and it should be combined with other treatments storage at low temperature. © 2022 Society of Chemical Industry.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) Campus de Jaboticabal. Departamento de Ciências da Produção Agrícola-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) Campus de Jaboticabal. Departamento de Biologia Aplicadas à Agropecuária-
Descrição: dc.descriptionUniversity of Idaho (U of I) Kimberly Research and Extension Center-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) Campus de Jaboticabal. Departamento de Ciências da Produção Agrícola-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) Campus de Jaboticabal. Departamento de Biologia Aplicadas à Agropecuária-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationJournal of the Science of Food and Agriculture-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectfruit fly-
Palavras-chave: dc.subjectglycerol-
Palavras-chave: dc.subjectlow temperature-
Palavras-chave: dc.subjectMangifera indica L.-
Palavras-chave: dc.subjectpropylene glycol-
Palavras-chave: dc.subjectsorbitol-
Título: dc.titleReducing chilling injury in 'Palmer' mangoes submitted to quarantine cold treatment-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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