Recent Advances in the Application of Nanotechnology to Reduce Fruit and Vegetable Losses During Post-Harvest

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
Autor(es): dc.creatorOliveira Filho, Josemar Gonçalves de-
Autor(es): dc.creatorBertolo, Mirella Romanelli Vicente-
Autor(es): dc.creatorBrito, Sabrina da Costa-
Autor(es): dc.creatorMalafatti, João Otávio Donizette-
Autor(es): dc.creatorBertazzo, Giovana Brait-
Autor(es): dc.creatorColacique, Matheus Nunes-
Autor(es): dc.creatorParis, Elaine Cristina-
Autor(es): dc.creatorBogusz Junior, Stanislau-
Autor(es): dc.creatorFerreira, Marcos David-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T21:28:55Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T21:28:55Z-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2022-08-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/240173-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/240173-
Descrição: dc.descriptionFresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a beneficial effect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with significant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables.-
Descrição: dc.descriptionEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária-
Descrição: dc.descriptionFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionSchool of Pharmaceutical Sciences São Paulo State University (UNESP), Rod. Araraquara-Jaú Km 1-
Descrição: dc.descriptionUniversity of São Paulo (USP) São Carlos Institute of Chemistry (IQSC), Av. Trabalhador São-carlense, 400-
Descrição: dc.descriptionEmbrapa Instrumentação Rua XV de Novembro 1452-
Descrição: dc.descriptionSchool of Pharmaceutical Sciences São Paulo State University (UNESP), Rod. Araraquara-Jaú Km 1-
Descrição: dc.descriptionEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária: 13.16.04.041.00.00-
Descrição: dc.descriptionEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária: 20.19.03.024.00.00-
Descrição: dc.descriptionFAPESP: 2018/24612-9-
Descrição: dc.descriptionFAPESP: 2019/18748-8-
Descrição: dc.descriptionCNPq: 310728/2019-3-
Descrição: dc.descriptionCNPq: 407956/2016-6-
Descrição: dc.descriptionCAPES: Finance Code 001-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationBrazilian Journal of Physics-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectEdible coatings-
Palavras-chave: dc.subjectNanoemulsions-
Palavras-chave: dc.subjectNanoparticles-
Palavras-chave: dc.subjectNanosensors-
Título: dc.titleRecent Advances in the Application of Nanotechnology to Reduce Fruit and Vegetable Losses During Post-Harvest-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.