Physiological quality of Ingá seeds and seedlings stored and planted in different environments

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal da Bahia (UFBA)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual do Maranhão-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual de Maringá (UEM)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal da Paraíba (UFPB)-
Autor(es): dc.creatorBarrozo, Leandra Matos-
Autor(es): dc.creatorSilva, Paloma Carneiro da-
Autor(es): dc.creatorSantos, Joel Cabral dos-
Autor(es): dc.creatorLopes, Laísa Coelho dos Santos-
Autor(es): dc.creatorLima, Renato Pereira-
Autor(es): dc.creatorGomes, Josilda Junqueira Ayres-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T22:10:40Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T22:10:40Z-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2023-03-01-
Data de envio: dc.date.issued2021-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.17765/2176-9168.2022v15n1e8979-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/239886-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/239886-
Descrição: dc.descriptionInga ingoides (Rich.) Willd.) is a fruit tree used as food, reforesting and recovery of degraded areas. However, seeds of the genus Inga are recalcitrant and difficult to store. The physiological quality of seeds of I. ingoides stored in a fridge (5.0 ± 2°C) and ice chamber at 0.0 ± 2 and 15.0 ± 2°C during 28 days and the initial quality of seedlings for germination in a greenhouse and laboratory were evaluated. Assay was conducted in the Laboratory of Seed Analysis of the Department of Phytotechnicity and Phytohealth of the Universidade Estadual do Maranhão in São Luís MA Brazil. Fruits were harvested in São Luis, manually processed in the laboratory and retrieved for the germination and emergence (blank). Other seeds were conditioned in gerbox boxes and stored in a fridge (5°C and 47% relative humidity - RH); ice chamber (0.0°C and 49% RH) and ice chamber (15.0°C and 55% RH). Four tests were undertaken: water rate, germination, emergence, index of germination and emergence speed, length of seedlings at germination and emergence and dry weight of seedlings at germination and emergence. Storing of ingá seeds is feasible for two weeks in fridge without any loss of their physiological quality and placed to germinate in greenhouse.-
Descrição: dc.descriptionAgricultura e Ambiente do Curso de Agronomia Campus de Balsas, MA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual do Maranhão Campus de Balsas, MA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP) Câmpus de Jaboticabal Universidade Estadual do Maranhão Campus de Balsas, MA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual do Maranhão (UEMA) Campus de Balsas, MA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal da Paraíba (UFPB) Instituto Nacional do Semi-Árido (INSA), Paraíba-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual do Maranhão (UEMA) Departamento de Fitotecnia e Fitossanidade Campus Paulo VI, MA-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP) Câmpus de Jaboticabal Universidade Estadual do Maranhão Campus de Balsas, MA-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationRevista em Agronegocio e Meio Ambiente-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectDissection-
Palavras-chave: dc.subjectInga ingoides-
Palavras-chave: dc.subjectPropagation-
Palavras-chave: dc.subjectRecalcitrant-
Palavras-chave: dc.subjectViability-
Título: dc.titlePhysiological quality of Ingá seeds and seedlings stored and planted in different environments-
Título: dc.titleQualidade fisiológica de sementes e Plântulas de Ingá armazenadas e semeadas em diferentes ambientes-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.