Agave syrup as a substrate for inulinase production by Kluyveromyces marxianus NRRL Y-7571

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal do Recôncavo da Bahia-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorde Oliveira, Luana Paula de Azevedo-
Autor(es): dc.creatorde Oliveira, Tiago Felipe-
Autor(es): dc.creatorContiero, Jonas-
Autor(es): dc.creatorCazetta, Márcia Luciana-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:29:05Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:29:05Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-05-02-
Data de envio: dc.date.issued2022-05-02-
Data de envio: dc.date.issued2016-07-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.4025/actascibiolsci.v38i3.31489-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/234482-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/234482-
Descrição: dc.descriptionThe factorial planning was used to plan and optimize inulinase production by the yeast Kluyveromyces marxianus NRRL Y-7571. The experiments were conducted using a Central Composite Design (CCD) 22, at different concentrations of agave syrup (3.6 to 6.4%) and yeast extract (2.2 to 3.0%). After 96 hours of fermentation, the best condition for the inulinase production was 5% agave syrup and 2.5% yeast extract, which yielded an average of 129.21 U mL-1 of inulinase. Partial characterization of the crude enzyme showed that the optimal pH and temperature were 4.0 and 60°C, respectively. The enzyme showed thermal stability at 55°C for 4 hours.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionFundação de Amparo à Pesquisa do Estado da Bahia-
Descrição: dc.descriptionCentro de Ciências Agrárias Ambientais e Biológicas Universidade Federal do Recôncavo da Bahia-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”-
Descrição: dc.descriptionCentro de Ciências Exatas e Tecnológicas Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, Rua Rui Barbosa, 710-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”-
Formato: dc.format283-289-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationActa Scientiarum - Biological Sciences-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectAgricultural substrate-
Palavras-chave: dc.subjectMicrobial enzymes-
Palavras-chave: dc.subjectYeast-
Título: dc.titleAgave syrup as a substrate for inulinase production by Kluyveromyces marxianus NRRL Y-7571-
Título: dc.titleXarope de agave como substrato para produção de inulinase por Kluyveromyces marxianus NRRL Y-7571-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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