
Atenção:
O eduCAPES é um repositório de objetos educacionais, não sendo responsável por materiais de terceiros submetidos na plataforma. O usuário assume ampla e total responsabilidade quanto à originalidade, à titularidade e ao conteúdo, citações de obras consultadas, referências e outros elementos que fazem parte do material que deseja submeter. Recomendamos que se reporte diretamente ao(s) autor(es), indicando qual parte do material foi considerada imprópria (cite página e parágrafo) e justificando sua denúncia.
Caso seja o autor original de algum material publicado indevidamente ou sem autorização, será necessário que se identifique informando nome completo, CPF e data de nascimento. Caso possua uma decisão judicial para retirada do material, solicitamos que informe o link de acesso ao documento, bem como quaisquer dados necessários ao acesso, no campo abaixo.
Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada. Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional. Porém, ao deixar de informar seu e-mail, um possível retorno será inviabilizado e/ou sua denúncia poderá ser desconsiderada no caso de necessitar de informações complementares.
| Metadados | Descrição | Idioma |
|---|---|---|
| Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
| Autor(es): dc.contributor | Purina Animal Nutrition LLC | - |
| Autor(es): dc.contributor | University of Wisconsin-Madison | - |
| Autor(es): dc.creator | Silvestre, Antonio M. | - |
| Autor(es): dc.creator | Pinto, Ana Carolina J. | - |
| Autor(es): dc.creator | Schleifer, Werner F. | - |
| Autor(es): dc.creator | Miranda, Lidiane S. | - |
| Autor(es): dc.creator | Silva, Leandro A. F. | - |
| Autor(es): dc.creator | Casali, Daniel M. | - |
| Autor(es): dc.creator | Souza, Katia L. R. | - |
| Autor(es): dc.creator | Gasparini, Vanessa G. L. | - |
| Autor(es): dc.creator | Cruz, Gustavo D. | - |
| Autor(es): dc.creator | Suen, Garret | - |
| Autor(es): dc.creator | Millen, Danilo D. | - |
| Data de aceite: dc.date.accessioned | 2025-08-21T18:23:45Z | - |
| Data de disponibilização: dc.date.available | 2025-08-21T18:23:45Z | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2022-05-01 | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2022-05-01 | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-01 | - |
| Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.3390/ani12070820 | - |
| Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/234310 | - |
| Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/234310 | - |
| Descrição: dc.description | The objective of this study was to examine the relationships among ruminal microbial community, rumen morphometrics, feeding behavior, feedlot performance, and carcass characteristics of Nellore cattle, classified by residual feed intake (RFI). Twenty-seven Nellore yearling bulls with an initial body weight (BW) of 423.84 ± 21.81 kg were fed in feedlot for 107 d in individual pens to determine the RFI phenotype. Bulls were categorized as high RFI (>0.5 SD above the mean, n = 8), medium RFI (±0.5 SD from the mean, n = 9), and low RFI (<0.5 SD below the mean, n = 10). At harvest, whole rumen content samples were collected from each bull to evaluate ruminal microbial community, including bacteria and protozoa. The carcass characteristics were determined by ultrasonography at the beginning and at the end of the experimental period, and behavior data were collected on d 88. As a result of ranking Nellore bulls by RFI, cattle from low-RFI group presented lesser daily dry matter intake (DMI), either in kilograms (p < 0.01) or as percentage of BW (p < 0.01) than high-RFI yearling bulls, resulting in improved gain:feed (G:F). However, variables, such as average daily gain (ADG), final BW, hot carcass weight (HCW) and other carcass characteristics did not differ (p > 0.05) across RFI groups. The eating rate of either dry matter (DM)(p = 0.04) or neutral detergent fiber (NDF) (p < 0.01) was slower in medium-RFI yearling bulls. For ruminal morphometrics an RFI effect was observed only on keratinized layer thickness, in which a thinner layer (p = 0.04) was observed in low-RFI Nellore yearling bulls. Likewise, Nellore yearling bulls classified by the RFI did not differ in terms of Shannon’s diversity (p = 0.57) and Chao richness (p = 0.98). Our results suggest that the differences in feed efficiency of Nellore bulls differing in phenotypic RFI should be attributed to metabolic variables other than ruminal microorganisms and epithelium, and deserves further investigation. | - |
| Descrição: dc.description | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
| Descrição: dc.description | School of Veterinary Medicine and Animal Science São Paulo State University (UNESP) | - |
| Descrição: dc.description | College of Agricultural and Technological Sciences São Paulo State University (UNESP) | - |
| Descrição: dc.description | Purina Animal Nutrition LLC | - |
| Descrição: dc.description | Department of Bacteriology University of Wisconsin-Madison | - |
| Descrição: dc.description | School of Veterinary Medicine and Animal Science São Paulo State University (UNESP) | - |
| Descrição: dc.description | College of Agricultural and Technological Sciences São Paulo State University (UNESP) | - |
| Descrição: dc.description | FAPESP: 2019/03025-0 | - |
| Descrição: dc.description | FAPESP: 2019/24747-4 | - |
| Idioma: dc.language | en | - |
| Relação: dc.relation | Animals | - |
| ???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
| Palavras-chave: dc.subject | 16S ribosomal RNA | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Carcass | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Feed efficiency | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Nellore | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Performance | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Ruminal epithelium | - |
| Título: dc.title | Relationships of the Microbial Communities with Rumen Epithelium Development of Nellore Cattle Finished in Feedlot Differing in Phenotypic Residual Feed Intake | - |
| Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
| Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp | |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: