Use of yogurt prepared with the probiotic streptococcus salivarius BIO5 strain in the control of bacterial tonsillitis in children

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorCHT Quimipel Brazil Quimica Ltda-
Autor(es): dc.contributorAdeste Produtos Animais E Vegetais Ltda-
Autor(es): dc.creatorFantinato, Vera-
Autor(es): dc.creatorde Carvalho, Heloísa Ramalho-
Autor(es): dc.creatorde Sousa, Ana Lucia Orlandini Pilleggi-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T21:44:10Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T21:44:10Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-05-01-
Data de envio: dc.date.issued2022-05-01-
Data de envio: dc.date.issued2019-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.37290/IJPP2641-7197.1530-33-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/233561-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/233561-
Descrição: dc.descriptionThis double-blinded study aims to verify whether the yogurt prepared with a Streptococcus salivarius BIO5 probiotic strain can control recurrent tonsillitis in children. To this end, children with recurrent Streptococcus pyogenes tonsillitis consumed one of the two yogurt preparations daily for one year. The placebo group received the yogurt prepared with normal yogurt bacteria (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus bulgaricus) whereas the treatment group received the yogurt prepared with the S. salivarius subsp. salivarius BIO5 strain. In the children completing the study, the recurrence of tonsillitis was about 89% in the placebo vs. about 12% in the treatment group. Furthermore, the children who dropped out from the treatment group showed about 3 times higher rate of infection. These data support the prevention of bacterial tonsillitis in children by daily consumption of the yogurt prepared with the BIO5 Streptococcus salivarius probiotic.-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Ciência e Tecnologia Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho-UNESP., Rua Geraldo Oliveira dos Anjos, 83., SP-
Descrição: dc.descriptionCHT Quimipel Brazil Quimica Ltda, Av. Antonio Cândido Machado, 1779, Vila Uniao, SP-
Descrição: dc.descriptionAdeste Produtos Animais E Vegetais Ltda, Avenida Industrial, 3331, SP-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Ciência e Tecnologia Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho-UNESP., Rua Geraldo Oliveira dos Anjos, 83., SP-
Formato: dc.format30-33-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationInternational Journal of Probiotics and Prebiotics-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectProbiotics-
Palavras-chave: dc.subjectStreptococcus pyogenes-
Palavras-chave: dc.subjectStreptococcus salivarius-
Palavras-chave: dc.subjectTonsillitis-
Palavras-chave: dc.subjectYogurt-
Título: dc.titleUse of yogurt prepared with the probiotic streptococcus salivarius BIO5 strain in the control of bacterial tonsillitis in children-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.