Estudo da estabilidade térmica de óleos e gorduras vegetais por TG/DTG e DTA

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Goiás (UFG)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorDe Faria, Elaine Alves-
Autor(es): dc.creatorLeles, Maria Inês Gonçalves-
Autor(es): dc.creatorIonashiro, Massao-
Autor(es): dc.creatorZuppa, Tatiana de Oliveira-
Autor(es): dc.creatorAntoniosi Filho, Nelson Roberto-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T16:34:24Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T16:34:24Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2002-12-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/231706-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/231706-
Descrição: dc.descriptionVegetal oils and fats are very useful in the food and chemist industry, they have demanded from researchers and technicians analytical methods able to estimate the conditions for their processing and storage. The thermal stability of vegetal oils is a main determinant in recognizing their value. The goal of this study is to evaluate the thermal stability of vegetable oils and fats extracted from the seeds of plants from Brazilian cerrado (araticum, babassu, Brazilian wine-palm, guariroba, and murici). The thermal stability was evaluated by TG/DTG and DTA techniques, in a temperature range from 30°C to 650°C, under nitrogen atmosphere, and at a heating rate 10°C min-1. The TG/DTG and DTA used were efficient and fast in the determination of oils and fasts studied.-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Química Universidade Federal de Goiás, 74001-970 Goiânia, GO-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Química Universidade Estadual Paulista UNESP, 14802-970 Araraquara, SP-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Química Universidade Estadual Paulista UNESP, 14802-970 Araraquara, SP-
Formato: dc.format111-119-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationEcletica Quimica-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectStability-
Palavras-chave: dc.subjectThermal analysis-
Palavras-chave: dc.subjectVegetal oil-
Título: dc.titleEstudo da estabilidade térmica de óleos e gorduras vegetais por TG/DTG e DTA-
Título: dc.titleThermal stability of vegetal oils and fats by TG/DTG and DTA-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
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