Influence of puerperium on the serum proteins of Saanen goats, obtained by the analysis of electrophoresis on sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorSaut, João Paulo Elsen-
Autor(es): dc.creatorDe Souza, Regiane MacHado-
Autor(es): dc.creatorBirgel, Daniela Becker-
Autor(es): dc.creatorPogliani, Fabio Celidonio-
Autor(es): dc.creatorCavalcante, Carolina Zaghi-
Autor(es): dc.creatorMiyashiro, Samantha Ive-
Autor(es): dc.creatorFagliari, José Jurandir-
Autor(es): dc.creatorBirgel Jr., Eduardo Harry-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T18:17:17Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T18:17:17Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2009-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2009v30n3p661-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/231260-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/231260-
Descrição: dc.descriptionAiming to evaluate the puerperal influence on the proteinogram of Saanen goats, 108 samples of blood serum from 12 goats were collected, and the results were presented at nine times: just after parturition, 1, 3, 5, 7, 10, 15, 21 and 30 days after parturition. Total amount of serum proteins were determined by the biuret technique, and the sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) was used to the protein fractionation. In this last method, 17 protein bands were observed, from which molecular weights varied between 25 KDa and 275 KDa. In addition, it was possible to identify the following protein fractions: immunoglobulin A (180 KDa), ceruloplasmin (115 KDa), transferrin(79 KDa), albumin (65 KDa), heavy-chain immunoglobulin G (58 KDa), haptoglobin (45 KDa), acid glycoprotein (37 KDa) and light-chain immunoglobulin G (28 KDa). Another 9 nonidentified protein fractions presented, each molecular weights equal to 275 KDa, 140 KDa, 125 KDa, 103 KDa, 95 KDa, 41 KDa, 35 KDa, 30 Kda and 25 KDa. The results allow us to conclude that by the first week of puerperium, an improvement of acid glycoprotein occurs, whereas those others protein fractions do not suffer any puerperal influence.-
Descrição: dc.descriptionClínica Veterinária da Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia Universidade de São Paulo FMVZ/USP-
Descrição: dc.descriptionTécnica Nível Superior da Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia Universidade de São Paulo - FMVZ/USP.-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho UNESP-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia Universidade de São Paulo FMVZ/USP-
Descrição: dc.descriptionFaculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho UNESP-
Formato: dc.format661-670-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationSemina:Ciencias Agrarias-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectElectrophoresis-
Palavras-chave: dc.subjectGoats-
Palavras-chave: dc.subjectProteinogram-
Palavras-chave: dc.subjectPuerperium-
Palavras-chave: dc.subjectSDS-PAGE-
Título: dc.titleInfluence of puerperium on the serum proteins of Saanen goats, obtained by the analysis of electrophoresis on sodium dodecyl sulphate-polyacrylamide gel-
Título: dc.titleInfluência do puerpério sobre o proteinograma sérico de caprinos da raça Saanen obtido por eletroforese em gel de poliacrilamida-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.