On-farm culling methods used for pigs

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorMSD Animal Health-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorMANEJA-
Autor(es): dc.contributorUniversity of London-
Autor(es): dc.contributorAgriculture and Agri-Food Canada-
Autor(es): dc.contributorEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
Autor(es): dc.creatorDalla Costa, F. A.-
Autor(es): dc.creatorGibson, T. J.-
Autor(es): dc.creatorOliveira, S. E.O.-
Autor(es): dc.creatorGregory, N. G.-
Autor(es): dc.creatorFaucitano, L.-
Autor(es): dc.creatorDalla Costa, O. A.-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T20:22:57Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T20:22:57Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2021-10-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.7120/09627286.30.3.008-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/229911-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/229911-
Descrição: dc.descriptionThe culling of injured and non-viable pigs (Sus scrofa) (neonate to breeding stock) is a routine and necessary procedure on most farms. Usually, pigs are culled using one of the following methods: blunt-force trauma (manual and mechanical), captive-bolt stunners, electrical stunning and electrocution or carbon dioxide. Manual blunt-force trauma is one of the most widely used methods due to its low or absent operational and investment costs. However, as a method, it has serious limitations, which include the risk of incomplete concussion, pain, and distress. Manual blunt-force trauma is also aesthetically unpleasant to operators and wider society.To address these issues there has been significant recent research into the development of alternatives to manual blunt-force trauma, these include: captive-bolt stunners, on-farm, gas-based controlled atmosphere systems, low atmospheric pressure systems and electrical stunning. Some of these are currently in commercial use while others are still in the developmental phase.This review brings together the relevant research in this field, evaluating the methods in terms of mechanism of action (mechanical and physiological), effectiveness and animal welfare.-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista-
Descrição: dc.descriptionMSD Animal Health Department of Strategy and Innovation, Av Dr Chicri Zaidan, 296, SP-
Descrição: dc.descriptionPrograma de Pós-Graduação em Zootecnia Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista, SP-
Descrição: dc.descriptionManeja Bem-Estar Animal MANEJA MANEJA, SC-
Descrição: dc.descriptionRoyal Veterinary College University of London, Hawkshead Lane-
Descrição: dc.descriptionAgriculture and Agri-Food Canada, 2000 College Street-
Descrição: dc.descriptionEmbrapa Swine and Poultry, BR 153, Km 110-
Descrição: dc.descriptionPrograma de Pós-Graduação em Zootecnia Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista, SP-
Formato: dc.format507-522-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationAnimal Welfare-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectAnimal welfare-
Palavras-chave: dc.subjectCulling-
Palavras-chave: dc.subjectKilling-
Palavras-chave: dc.subjectNeonate-
Palavras-chave: dc.subjectPig-
Palavras-chave: dc.subjectSuffering-
Título: dc.titleOn-farm culling methods used for pigs-
Tipo de arquivo: dc.typevídeo-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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