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Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.creator | Ceccato-Antonini, Sandra Regina | - |
Autor(es): dc.creator | Tauk, Sâmia Maria | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2025-08-21T19:39:52Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2025-08-21T19:39:52Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-29 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-29 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 1992-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.111/J.1517-8382 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/228858 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/228858 | - |
Descrição: dc.description | The amino acid composition of pure and mixed cultures of Cryptococcus laurentii and Aspergillus niger grown in sugar cane vinasse medium was evaluated. The amino acid determination was carried out by ion exchange chromatography. The profiles showed that the A. niger biomass presented higher values that those ones in Cr. laurentii biomass for each amino acid. However, the mixed culture of those microorganisms presented even higher contents of the same amino acids. The mixed culture biomass was deficient in cystine in comparison to the FAO reference protein; glutamic acid and proline in comparison to the casein; and methionine in comparison to the meat, wheat, milk and egg proteins. However, the results obtained indicated that the mixed culture of A. niger and Cr. laurentii may be a good source of protein. | - |
Descrição: dc.description | Centro de Estudos Ambientais (CEA) e Departamento de Ecologia UNESP, Campus de Rio Claro. Caixa Postal 199 | - |
Descrição: dc.description | Centro de Estudos Ambientais (CEA) e Departamento de Ecologia UNESP, Campus de Rio Claro. Caixa Postal 199 | - |
Formato: dc.format | 43-47 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Brazilian Journal of Microbiology | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Amino acid | - |
Palavras-chave: dc.subject | Fungi | - |
Palavras-chave: dc.subject | Vinasse | - |
Título: dc.title | Amino acid composition of single and mixed fungal cultures grown in sugar cane vinasse | - |
Título: dc.title | Composição de aminoácidos de culturas puras e mista de fungos desenvolvidas em meio de vinhaça | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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