Impactos nutricionais e produção de pimentão submetido à deficiência hídrica

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal do Ceará-
Autor(es): dc.creatorLima, Géssica Silva-
Autor(es): dc.creatorBroetto, Fernando-
Autor(es): dc.creatorSousa, Antônio De Pádua-
Autor(es): dc.creatorCorreia, Joselina De Souza-
Autor(es): dc.creatorDa Silva, Alexsandro Oliveira-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T16:04:22Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T16:04:22Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2016-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.15809/irriga.2016v21n4p724-735-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/228289-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/228289-
Descrição: dc.descriptionThe sweet pepper is a solanaceous plant of American origin with large consumption in Brazil. In order to study the effects of water stress on the sweet pepper crop, an experiment was conducted in greenhouse. The treatments consisted of soil water content (100%, 85%, 70% and 55% of moisture in the soil field capacity) in a randomized block design with 6 replicates where the experimental units consisted of 16 plants. During the experiment (47, 62, 77 and 92 days after planting) levels of macronutrients (N, P, K, Ca, Mg and S) and micronutrients (B, Cu, Fe, Mn and Zn) present in each plant fraction and the dry mass of plants for the accumulation of these determination were determined. At harvest the number, width and length of fruits from each plant were obtained. Variables were subjected to Tukey test at 5% probability. The water content in the soil interfered significantly with productive variables. To the accumulation of nutrients in the dry matter (leaf + stem) the elements with higher absorption are ordered as follows: K> N> Ca> Mg> S> P and Fe>Mn> Zn> B> Cu.-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia Rural Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Química Instituto de Biociências Universidade Estadual Paulista-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia Agrícola Universidade Federal do Ceará-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia Rural Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Química Instituto de Biociências Universidade Estadual Paulista-
Formato: dc.format724-735-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationIRRIGA-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectCapsicum annuum L-
Palavras-chave: dc.subjectManagement of irrigation-
Palavras-chave: dc.subjectWater demand-
Título: dc.titleImpactos nutricionais e produção de pimentão submetido à deficiência hídrica-
Título: dc.titleNutritional impacts and production of sweet pepper under water deficit-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.