Seed quality of crambe (Crambe abyssinica Hochst) submitted to different drying methods

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorDa Silva, Magnun Antonio Penariol-
Autor(es): dc.creatorLima, Juliana Joice Pereira-
Autor(es): dc.creatorBiaggioni, Marco Antonio Martin-
Autor(es): dc.creatorCavariani, Claudio-
Autor(es): dc.creatorFerreira, Gisela-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T18:15:50Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T18:15:50Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2016-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/228117-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/228117-
Descrição: dc.descriptionThe objective of this research was to evaluate the effects of different drying methods on physiological quality of crambe seeds. Crambe seeds of FMS Brilhante cultivar were produced in the Lageado experimental farm (UNESP, Botucatu, Brazil) in 2012. The drying methods were: artificial drying with hot air, artificial drying with fresh air, natural yard drying, natural shade drying and natural field drying. The water content of seeds was monitored before, during and after drying. Germination, first germination count, abnormal seedlings, GSI, germination synchronization, frequency and germination mean time, electrical conductivity, fatty acid index and oil content were evaluated in order to know the physiological quality. The experimental design was randomized and the averages compared by the t-test at 5% significance. Results showed that artificial hot air drying favored with higher germination and vigor of crambe seeds when compared to other drying methods and demanded shorter time to reduce the water content. The natural shade drying method is feasible for crambe seeds despite taking longer.-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia Rural Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Produção e Melhoramento Vegetal Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Rua José Barbosa de Barros, 1780, Caixa Postal 237-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Engenharia Rural Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Produção e Melhoramento Vegetal Faculdade de Ciências Agronômicas Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Rua José Barbosa de Barros, 1780, Caixa Postal 237-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho-
Formato: dc.format358-365-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationRevista Ciencia Agronomica-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectArtificial drying-
Palavras-chave: dc.subjectCrambe seeds vigor-
Palavras-chave: dc.subjectNatural drying-
Palavras-chave: dc.subjectSeeds damage-
Título: dc.titleSeed quality of crambe (Crambe abyssinica Hochst) submitted to different drying methods-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.