Jaboticaba (Myrciaria cauliflora (Mart.) O.Berg. [Myrtaceae])

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade de São Paulo (USP)-
Autor(es): dc.contributorEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorde Almeida Teixeira, G. H.-
Autor(es): dc.creatorBerlingieri Durigan, M. F.-
Autor(es): dc.creatorDurigan, J. F.-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T22:04:03Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T22:04:03Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2011-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1533/9780857092885.246-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/227775-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/227775-
Descrição: dc.descriptionJaboticaba is a small tree, native to the central-south of Brazil. Among the well-known species the most important are the Myrciaria cauliflora (DC) Berg and the Myrciaria jaboticaba (Vell) Berg which produce adequate fruit for both industry (jams, preserves, liqueur and wine) and fresh consumption. This chapter presents the origin, botany, morphology, structure, nutritional value and health benefits of this fruit. It then reviews its postharvest physiology, maturity and quality components, as well as preharvest and postharvest factors which affect fruit quality, problems with physiological and pathological disorders and pests. It also discusses postharvest handling practices and processing. © 2011 Woodhead Publishing Limited All rights reserved.-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Análises Clínicas Toxicológicas e Bromatológicas Ribeirão Preto School of Pharmaceutical Sciences The University of São Paulo - USP, Av. do Café, s/n, Campus Universitario da USP, Ribeirão Preto, São-
Descrição: dc.descriptionEmbrapa Roraima Distrito Industrial, Rodovia BR 174, Km 8, Caixa Postal 133, Boa Vista, Roraima 69.301-970-
Descrição: dc.descriptionTechnology Department UNESP - Univ Estadual Paulista, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castellane, s/n, Jaboticabal, São Paulo 14.887-900-
Descrição: dc.descriptionTechnology Department UNESP - Univ Estadual Paulista, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castellane, s/n, Jaboticabal, São Paulo 14.887-900-
Formato: dc.format246-274-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationPostharvest Biology and Technology of Tropical and Subtropical Fruits: Cocona to Mango-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectAntioxidant-
Palavras-chave: dc.subjectMyrciaria jaboticaba-
Palavras-chave: dc.subjectPhytochemistry-
Palavras-chave: dc.subjectPostharvest-
Palavras-chave: dc.subjectProcessing-
Título: dc.titleJaboticaba (Myrciaria cauliflora (Mart.) O.Berg. [Myrtaceae])-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.