Chemical composition and fermentation characteristics of elephant grass silage with biodiesel industry co-products

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Lavras (UFLA)-
Autor(es): dc.contributorCentro Federal de Ensino Tecnológico (CEFET)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade de Sucre (UNISUCRE)-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA)-
Autor(es): dc.creatorvan Cleef, Eric Haydt Castello Branco-
Autor(es): dc.creatorFilho, José Cleto da Silva-
Autor(es): dc.creatorNeiva, Arnaldo Prata-
Autor(es): dc.creatorPardo, René Maurício Patiño-
Autor(es): dc.creatordo Rêgo, Aníbal Coutinho-
Autor(es): dc.creatorGonçalves, Josemir de Souza-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T18:22:44Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T18:22:44Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2012-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/s0103-84782012000400024-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/226830-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/226830-
Descrição: dc.descriptionThe objective of this research was to evaluate the effect of three concentrations (3, 6, and 9%) of forage turnip (Raphanus sativus) and physic nut (Jatropha curcas) cakes on dry matter, crude protein, ether extract, neutral detergent fiber, acid detergent fiber, lignin, acid detergent insoluble nitrogen neutral detergent insoluble nitrogen contents, in vitro dry matter digestibility, pH values and concentrations of N-NH3 in elephant grass silages. It was used an entirely randomized design in factorial arrangement [(2×3)+1]. Experimental PVC silos were used and ensiled material was kept for 62 days. The addition of cakes increased the dry matter contents (P<0.05). The fibrous fractions were reduced (P<0.05) with the inclusion of cakes during the grass ensilage and the CP contents increased (P<0.05). The forage turnip cake provided the same pH and N-NH3 values in ideal levels and the physic nut, added to 9%, increased those values (P<0.05). IVDMD was reduced (P<0.05) when the cakes were added. These co-products can be used in small amounts for elephant grass ensilage in order to provide improvement in chemical and fermentation characteristics of the silages. Nevertheless, physic nut cake shows limitations for its use in animal feeding due to the presence of toxic compounds, making necessary studies for their identification and elimination.-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho (UNESP), 14884-900, Jaboticabal, SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Universidade Federal de Lavras (UFLA), Lavras, MG-
Descrição: dc.descriptionCentro Federal de Ensino Tecnológico (CEFET), Rio Pomba, MG-
Descrição: dc.descriptionUniversidade de Sucre (UNISUCRE), Sincelejo, Sucre-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA), Mossoró, RN-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho (UNESP), 14884-900, Jaboticabal, SP-
Formato: dc.format718-723-
Idioma: dc.languageen-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationCiencia Rural-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectEnsilage-
Palavras-chave: dc.subjectIn vitro digestibility-
Palavras-chave: dc.subjectJatropha curcas-
Palavras-chave: dc.subjectPennisetum purpureum-
Palavras-chave: dc.subjectRaphanus sativus-
Título: dc.titleChemical composition and fermentation characteristics of elephant grass silage with biodiesel industry co-products-
Título: dc.titleComposição química e características fermentativas de silagens de capim elefante contendo coprodutos da indústria do biodiesel-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.