Extrusion parameters in snacks production from cassava flour and casein

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorLustosa, Beatriz Helena Borges-
Autor(es): dc.creatorLeonel, Magali-
Autor(es): dc.creatorMischan, Martha Maria-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T22:55:34Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T22:55:34Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-29-
Data de envio: dc.date.issued2010-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2010v31n1p109-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/226492-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/226492-
Descrição: dc.descriptionThis study aimed to evaluate the effects of operational conditions of the extrusion process (temperature, moisture and protein content) in production of cassava snacks added of casein, aiming to provide information to the cassava processing industry. The cassava flour and casein were characterized as their chemical components and color. The experimental design followed the central composite rotational design with three factors. The obtained products were characterized as for rate of expansion, specific volume, color and hardness. Data analyses showed that the lower moisture, protein and temperature conditions provided desired expanded products with light color attributes, high expansion and low hardness.-
Descrição: dc.descriptionFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências/UNESP, Botucatu-SP. Bolsista FAPESP-
Descrição: dc.descriptionCentro de Raízes e Amidos Tropicais (CERAT) UNESP, Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionDepto. Bioestatística Instituto de Biociências UNESP, Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Biociências/UNESP, Botucatu-SP. Bolsista FAPESP-
Descrição: dc.descriptionCentro de Raízes e Amidos Tropicais (CERAT) UNESP, Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionDepto. Bioestatística Instituto de Biociências UNESP, Botucatu-SP-
Formato: dc.format109-126-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationSemina:Ciencias Agrarias-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectCassava-
Palavras-chave: dc.subjectColor-
Palavras-chave: dc.subjectExpansion-
Palavras-chave: dc.subjectExtrusion-
Palavras-chave: dc.subjectProtein-
Palavras-chave: dc.subjectTexture-
Título: dc.titleExtrusion parameters in snacks production from cassava flour and casein-
Título: dc.titleParâmetros de extrusão na produção de snacks de farinha de mandioca enriquecidos com caseína-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.