Tratamento térmico na manutenção da coloração de lichias

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorde Souza, Angela Vacaro de-
Autor(es): dc.creatorLopes Vieites, Rogério-
Autor(es): dc.creatorDouglas, Seijum Kohatsu-
Autor(es): dc.creatorLima, Giuseppina Pace Pereira-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T22:21:22Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T22:21:22Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2010-03-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/225901-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/225901-
Descrição: dc.descriptionThe objective of the work was to evaluate the influence of the thermal treatment in the color of lychee fruits. The fruits were treated by 0; 5; 10; 15; 20 and 25 minutes of water immersion at 45°C, packaged in expanded polystyrene trays and film of polyvinyl chloride 0.020mm, stored in B.O.D. at 5°C and 90±5% of UR. The experimental delineation was in a completely randomized scheme, with 6 times of storage for the color and enzymatic analysis, until they reached the limit for the marketing for the analysis of the shelf-life, and the fruits were analyzed every 3 days, with 3 replications and 10 fruits in each experimental unity. The evaluated parameters were: visual analysis of the browning, color and specific activity of the polyphenol oxidase and the peroxidase. The treatments using 5 and 10 minutes of immersion showed the best results in maintaining the color of the fruits and in the reduction of the enzymatic activity.-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Produção Vegetal - Horticultura Faculdade de Ciências Agronômicas/FCA/UNESP, C.P. 237 - CEP 18.610-307-Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Química e Bioquímica Instituto de Biociências/IBB/UNESP, C.P. 510 - CEP 18.618-000-Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Produção Vegetal - Horticultura Faculdade de Ciências Agronômicas/FCA/UNESP, C.P. 237 - CEP 18.610-307-Botucatu-SP-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Química e Bioquímica Instituto de Biociências/IBB/UNESP, C.P. 510 - CEP 18.618-000-Botucatu-SP-
Formato: dc.format67-73-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationRevista Brasileira de Fruticultura-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectColor-
Palavras-chave: dc.subjectEnzymatic browning-
Palavras-chave: dc.subjectLitchi chinensis-
Título: dc.titleTratamento térmico na manutenção da coloração de lichias-
Título: dc.titleThermal treatment in lychee color maintenance-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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