Stabilization of an amylase from Neurospora crassa by Immobilization on Highly Activated Supports

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorInstituto de Quimica-
Autor(es): dc.contributorInstituto de Fermentaciones Industriales-CSIC-
Autor(es): dc.contributorSpain-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorDepartamento de Biocatálisis-
Autor(es): dc.creatorTavano, Olga L.-
Autor(es): dc.creatorPessela, Benevides C. C.-
Autor(es): dc.creatorGoulart, Antonio J.-
Autor(es): dc.creatorFernández-Lafuente, Roberto-
Autor(es): dc.creatorGuisán, José M.-
Autor(es): dc.creatorMonti, Rubens-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T21:59:03Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T21:59:03Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2008-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1080/08905430802262616-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/225248-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/225248-
Descrição: dc.descriptionThe amylase from Neurospora crassa is an interesting enzyme, having higher stability than amylase from Aspergillus oryzea under a broad range of pH values. Moreover, the N. crassa enzyme may be immobilized on different supports with good retention of enzyme activity. The best stabilizations were achieved using Eupergit C 250 L or glyoxyl agarose, with which the enzyme remained fully active at 60°C for 24 h while the soluble enzyme remained about 17%. The glyoxyl agarose immobilized enzyme had high thermostability, high optimal temperature (65°C) and broad pH/activity profile, suggesting that this enzyme has potential for food and industrial applications for starch modification. Copyright © Taylor & Francis Group, LLC.-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Bioquimica e Tecnologia Quimica Instituto de Quimica, São Paulo-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Microbiologia de Alimentos Instituto de Fermentaciones Industriales-CSIC, Madrid-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Biocatálisis Instituto de Catálisis-CSIC Madrid Spain-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Alimentos e Nutrição, São Paulo-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Alimentos e Nutrição FCFUNESP, Rodovia Araraquara-Jaú Km 1, 14801 902, Araraquara, São Paulo-
Descrição: dc.descriptionInstituto de Catalisis Departamento de Biocatálisis Campus UAM, Cantoblanco. 28049 Madrid-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Alimentos e Nutrição FCFUNESP, Rodovia Araraquara-Jaú Km 1, 14801 902, Araraquara, São Paulo-
Formato: dc.format262-275-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationFood Biotechnology-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectAmylase-
Palavras-chave: dc.subjectEnzyme immobilization-
Palavras-chave: dc.subjectEnzyme stabilization-
Palavras-chave: dc.subjectGlyoxyl agarose-
Palavras-chave: dc.subjectNeurospora crassa-
Título: dc.titleStabilization of an amylase from Neurospora crassa by Immobilization on Highly Activated Supports-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
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