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Metadados | Descrição | Idioma |
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Autor(es): dc.contributor | Instituto de Quimica | - |
Autor(es): dc.contributor | Instituto de Fermentaciones Industriales-CSIC | - |
Autor(es): dc.contributor | Spain | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.contributor | Departamento de Biocatálisis | - |
Autor(es): dc.creator | Tavano, Olga L. | - |
Autor(es): dc.creator | Pessela, Benevides C. C. | - |
Autor(es): dc.creator | Goulart, Antonio J. | - |
Autor(es): dc.creator | Fernández-Lafuente, Roberto | - |
Autor(es): dc.creator | Guisán, José M. | - |
Autor(es): dc.creator | Monti, Rubens | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2025-08-21T21:59:03Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2025-08-21T21:59:03Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2008-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1080/08905430802262616 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/225248 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/225248 | - |
Descrição: dc.description | The amylase from Neurospora crassa is an interesting enzyme, having higher stability than amylase from Aspergillus oryzea under a broad range of pH values. Moreover, the N. crassa enzyme may be immobilized on different supports with good retention of enzyme activity. The best stabilizations were achieved using Eupergit C 250 L or glyoxyl agarose, with which the enzyme remained fully active at 60°C for 24 h while the soluble enzyme remained about 17%. The glyoxyl agarose immobilized enzyme had high thermostability, high optimal temperature (65°C) and broad pH/activity profile, suggesting that this enzyme has potential for food and industrial applications for starch modification. Copyright © Taylor & Francis Group, LLC. | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Bioquimica e Tecnologia Quimica Instituto de Quimica, São Paulo | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Microbiologia de Alimentos Instituto de Fermentaciones Industriales-CSIC, Madrid | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Biocatálisis Instituto de Catálisis-CSIC Madrid Spain | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Alimentos e Nutrição, São Paulo | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Alimentos e Nutrição FCFUNESP, Rodovia Araraquara-Jaú Km 1, 14801 902, Araraquara, São Paulo | - |
Descrição: dc.description | Instituto de Catalisis Departamento de Biocatálisis Campus UAM, Cantoblanco. 28049 Madrid | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Alimentos e Nutrição FCFUNESP, Rodovia Araraquara-Jaú Km 1, 14801 902, Araraquara, São Paulo | - |
Formato: dc.format | 262-275 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Food Biotechnology | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Amylase | - |
Palavras-chave: dc.subject | Enzyme immobilization | - |
Palavras-chave: dc.subject | Enzyme stabilization | - |
Palavras-chave: dc.subject | Glyoxyl agarose | - |
Palavras-chave: dc.subject | Neurospora crassa | - |
Título: dc.title | Stabilization of an amylase from Neurospora crassa by Immobilization on Highly Activated Supports | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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