Composição Corporal de Bovinos de Quatro Raças Zebuínas, Abatidos em Diferentes Estádios de Maturidade

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MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorUENF-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Federal de Viçosa (UFV)-
Autor(es): dc.creatorJorge, André Mendes-
Autor(es): dc.creatorDe Alencar Fontes, Carlos Augusto-
Autor(es): dc.creatorPaulino, Mário Fonseca-
Data de aceite: dc.date.accessioned2025-08-21T21:09:26Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2025-08-21T21:09:26Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued1999-03-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/224410-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/224410-
Descrição: dc.descriptionThis work was conducted to evaluate the chemical body composition of sixty three young bulls, from the Gyr, Guzera, Mocho Tabapuã, Nellore breeds, in feedlot, averaging, respectively, 376.4, 357.6, 362.0, and 368.6 kg of initial live weight. The animals from each breed were divided into five categories: initial slaughter, full fed diet containing 50% concentrate until the individual slaughter weights of 405, 450 and 500 kg, respectively, and finally the category restricted feeding fed the same diet supplying levels of protein and energy 15% above maintenance. There were no differences among breed regarding to body content of protein, fat, energy and macrominerals (Ca, P, Mg, K and Na). The animals slaughtered at higher weights showed lower percentage of body protein and macrominerals (Ca, P, Mg, K and Na), and occurring the inverse to the body fat.-
Descrição: dc.descriptionDPEA/UNESP - Faz, Lageado, Caixa Postal 560, 18618-000 - Botucatu - SP-
Descrição: dc.descriptionUENF, 28015-620 - Campos - RJ-
Descrição: dc.descriptionDepartamento de Zootecnia da UFV, Viçosa-MG-
Descrição: dc.descriptionDPEA/UNESP - Faz, Lageado, Caixa Postal 560, 18618-000 - Botucatu - SP-
Formato: dc.format388-394-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationRevista Brasileira de Zootecnia-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectBeef cattle-
Palavras-chave: dc.subjectBody composition-
Palavras-chave: dc.subjectGuzera-
Palavras-chave: dc.subjectGyr-
Palavras-chave: dc.subjectMocho Tabapuã-
Palavras-chave: dc.subjectNellore-
Palavras-chave: dc.subjectNutritional requirements-
Título: dc.titleComposição Corporal de Bovinos de Quatro Raças Zebuínas, Abatidos em Diferentes Estádios de Maturidade-
Título: dc.titleBody Composition of Four Zebu Breed Beef Cattle Slaughtered at Different Stages of Maturity-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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