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Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.contributor | Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias | - |
Autor(es): dc.creator | Carareto Alves, Lúcia M. | - |
Autor(es): dc.creator | Lemos, Manoel V. F. | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2025-08-21T23:42:59Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2025-08-21T23:42:59Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2000-12-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/224376 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/224376 | - |
Descrição: dc.description | The development of the production and use of Bacillus thuringiensis in Brazil at a commercial scale faces certain difficulties, among them the establishment of efficient methodologies for the quantitation of toxic products to be commercialized. Presently, the amount of toxin is given in percentage by analyzing the samples total protein content. Such methodology however, does not measure the actual amount of active protein present in the product, since most strains express different endotoxin genes and might even produce b-toxin. Since the various types of toxins exhibit different antigenic characteristics, this work has as objective the utilization of fast immunological techniques to quantify the level of crystal protein. Crystal protein produced by a subspecies of Bacillus thuringiensis var. israelensis was purified by ultracentrifugation and utilized to immunize rabbits and to produce hiperimmune sera. Such sera were latter used to evaluate the level of proteins on commercial bioinsecticide and on laboratory cultures of B. thuringiensis through the immunodot technique. The results were obtained by comparison of data obtained from reactions with known concentrations of crystal protein permitting to evaluate the level of such protein on various materials. | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Tecnologia Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal, SP | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Biologia Aplicada À Agropecuária Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal, SP | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Biologia Aplicada À Agropecuária Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Campus de Jaboticabal, CEP 14884-900 Jaboticabal, SP | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Tecnologia Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal, SP | - |
Descrição: dc.description | Departamento de Biologia Aplicada À Agropecuária Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal, SP | - |
Formato: dc.format | 216-219 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Brazilian Journal of Microbiology | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Bacillus thuringiensis | - |
Palavras-chave: dc.subject | Crystal protein | - |
Palavras-chave: dc.subject | Immunological methods | - |
Título: dc.title | Methodology for fast evaluation of Bacillus thuringiensis crystal protein content | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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