
Atenção:
O eduCAPES é um repositório de objetos educacionais, não sendo responsável por materiais de terceiros submetidos na plataforma. O usuário assume ampla e total responsabilidade quanto à originalidade, à titularidade e ao conteúdo, citações de obras consultadas, referências e outros elementos que fazem parte do material que deseja submeter. Recomendamos que se reporte diretamente ao(s) autor(es), indicando qual parte do material foi considerada imprópria (cite página e parágrafo) e justificando sua denúncia.
Caso seja o autor original de algum material publicado indevidamente ou sem autorização, será necessário que se identifique informando nome completo, CPF e data de nascimento. Caso possua uma decisão judicial para retirada do material, solicitamos que informe o link de acesso ao documento, bem como quaisquer dados necessários ao acesso, no campo abaixo.
Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada. Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional. Porém, ao deixar de informar seu e-mail, um possível retorno será inviabilizado e/ou sua denúncia poderá ser desconsiderada no caso de necessitar de informações complementares.
| Metadados | Descrição | Idioma |
|---|---|---|
| Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
| Autor(es): dc.contributor | Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios (APTA) | - |
| Autor(es): dc.creator | Batista, L. H.C. | - |
| Autor(es): dc.creator | Cidrini, I. A. | - |
| Autor(es): dc.creator | Prados, L. F. | - |
| Autor(es): dc.creator | Cruz, A. A.C. | - |
| Autor(es): dc.creator | Torrecilhas, J. A. | - |
| Autor(es): dc.creator | Siqueira, G. R. | - |
| Autor(es): dc.creator | Resende, F. D. | - |
| Data de aceite: dc.date.accessioned | 2025-08-21T20:09:27Z | - |
| Data de disponibilização: dc.date.available | 2025-08-21T20:09:27Z | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
| Data de envio: dc.date.issued | 2021-12-31 | - |
| Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2021.115182 | - |
| Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/223093 | - |
| Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/223093 | - |
| Descrição: dc.description | Yeast products (live yeast, yeast cell wall, yeast culture) have been added to the diet of beef cattle under conditions that characterize stress, such as receiving period, high-concentrate finishing diet, periods of elevated ambient temperature, with variable responses in animal performance, health and physiological parameters. Therefore, we conducted a meta-analysis to examine the yeast product's effects on performance parameters, health, and physiological responses of beef cattle. Studies that met the selection criteria included 27 articles. Twenty-seven studies with up to 119 treatments means were included in the data set. The magnitude of the effect (effect size) was assessed using weighted mean differences (WMD) for continuous results, between the yeast products addition and control treatments. The binary results (health parameters) were examined using risk ratio (RR). Heterogeneity was explored by meta-regression and subgroup analysis. The addition of yeast products increased (P ≤ 0.04) animal performance with increase in dry matter intake (DMI; WMD = 0.083 kg/d), average daily gain (ADG; WMD = 0.036 kg/d), final body weight (WMD = 3.75 kg), and feed efficiency (WMD = 2.08 g/kg). In the current study, most of the responses had low heterogeneity (I2 < 25%), which means low inconsistency in the effect size estimates and independent response from the possible sources of heterogeneity included. Yeast products increased (P ≤ 0.02) the digestibility of dry matter (WMD = 11.84 g/kg), organic matter, (WMD = 15.88 g/kg), crude protein (WMD = 26.99 g/kg), neutral detergent fiber (WMD = 36.84 g/kg) and, increased the average ruminal pH (WMD = 0.088), enabling a reduction in the risk ratio of severely abscessed occurrence (RR = 0.41). In blood parameters, yeast products decreased glucose (P < 0.01; WMD = −5.47 mg/dL) and increased (P ≤ 0.04) urea (WMD = 1.59 mg/dL) and non-esterified fatty acid (WMD = 0.006 mM) concentrations. The acute-phases protein concentrations (Amyloid A, WMD = 3.79 μg/mL and lipopolysaccharide-binding protein WMD = 11.01 μg/mL) were also increased (P = 0.01) when the yeast product was fed. On the other hand, the risk ratio of occurrence of morbidity and mortality were similar (P ≥ 0.49; RR = 0.94 and 0.77 respectively). This meta-analysis indicated that yeast products increased animal performance, and the benefits can be attributed to better rumen health and increases in nutrient digestibility. | - |
| Descrição: dc.description | Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq) | - |
| Descrição: dc.description | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
| Descrição: dc.description | São Paulo State University (UNESP) - Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) | - |
| Descrição: dc.description | Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios (APTA) | - |
| Descrição: dc.description | Professor of the graduate program in Animal Science at São Paulo State University (UNESP) and Researcher at Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios (APTA) | - |
| Descrição: dc.description | São Paulo State University (UNESP) - Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias (FCAV) | - |
| Descrição: dc.description | Professor of the graduate program in Animal Science at São Paulo State University (UNESP) and Researcher at Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios (APTA) | - |
| Descrição: dc.description | CNPq: 141577/2020-7 | - |
| Descrição: dc.description | FAPESP: 2018/20176–0 | - |
| Idioma: dc.language | en | - |
| Relação: dc.relation | Animal Feed Science and Technology | - |
| ???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Active dry yeast | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Finishing cattle | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Newly weaned beef cattle | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Rumen pH | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Sacchaomyces cerevisiae | - |
| Palavras-chave: dc.subject | Yeast cell wall | - |
| Título: dc.title | A meta-analysis of yeast products for beef cattle under stress conditions: Performance, health and physiological parameters | - |
| Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
| Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp | |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: