Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Minas Gerais State University | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.creator | de Castilhos, Maurício Bonatto Machado | - |
Autor(es): dc.creator | Sabino, Lia Lúcia | - |
Autor(es): dc.creator | dos Santos Júnior, Jorge Roberto [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Del Bianchi, Vanildo Luiz [UNESP] | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:10:07Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:10:07Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2021-01-26 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/221875 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/221875 | - |
Descrição: dc.description | Wine is one of the most famous beverages in the world, and the principal wine producers worldwide are European countries, which are known as their high quality wines produced from Vitis vinifera grapes. In contrast to this scenario, Brazil is one of the countries that present a production of Vitis vinifera wines; however, the production of wines produced from Vitis labrusca grapes stands out in comparison with the great wine producers. Vitis labrusca grapes are underestimated in comparison with the Vitis vinifera grapes since the wines produced from the American grapes are sweet and fruity, and these sensory features are not very appreciated by the wine experts and consumers. However, the American grapes and their hybrids have, in their composition, a great number of phenolic compounds accounting for high antioxidant capacity, color indexes, and stability. Therefore, the importance of these grapes and wines should be highlighted since these wines, depending on the grape cultivar, present features that make them unique. | - |
Descrição: dc.description | Exact Sciences and Earth Department Minas Gerais State University | - |
Descrição: dc.description | Food Engineering and Technology Department São Paulo State University | - |
Descrição: dc.description | Food Engineering and Technology Department São Paulo State University | - |
Formato: dc.format | 1-19 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Fermented and Distilled Alcoholic Beverages: A Technological, Chemical and Sensory Overview. Red Wines | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Antioxidant capacity | - |
Palavras-chave: dc.subject | Color | - |
Palavras-chave: dc.subject | Red wine | - |
Palavras-chave: dc.subject | Vitis labrusca | - |
Palavras-chave: dc.subject | Winemaking | - |
Título: dc.title | American grape wines: The Vitis labrusca X-factor | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: