Atenção:
O eduCAPES é um repositório de objetos educacionais, não sendo responsável por materiais de terceiros submetidos na plataforma. O usuário assume ampla e total responsabilidade quanto à originalidade, à titularidade e ao conteúdo, citações de obras consultadas, referências e outros elementos que fazem parte do material que deseja submeter. Recomendamos que se reporte diretamente ao(s) autor(es), indicando qual parte do material foi considerada imprópria (cite página e parágrafo) e justificando sua denúncia.
Caso seja o autor original de algum material publicado indevidamente ou sem autorização, será necessário que se identifique informando nome completo, CPF e data de nascimento. Caso possua uma decisão judicial para retirada do material, solicitamos que informe o link de acesso ao documento, bem como quaisquer dados necessários ao acesso, no campo abaixo.
Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada. Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional. Porém, ao deixar de informar seu e-mail, um possível retorno será inviabilizado e/ou sua denúncia poderá ser desconsiderada no caso de necessitar de informações complementares.
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Mato Grosso State University | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.creator | da Silva Bento, Thatiany | - |
Autor(es): dc.creator | de Carvalho, Marco Antonio Camillo | - |
Autor(es): dc.creator | Yamashita, Oscar Mitsuo | - |
Autor(es): dc.creator | Dallacort, Rivanildo | - |
Autor(es): dc.creator | da Silva, Ivone Vieira | - |
Autor(es): dc.creator | Felito, Ricardo Adriano [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | de Araújo, Dejânia Vieira | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:09:13Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:09:13Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2020-09-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.21475/ajcs.20.14.09.p2167 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/221638 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/221638 | - |
Descrição: dc.description | Green manure stands out in the organic vegetable production as complementary fertilizer alternative to organic compound incorporation, contributing to reduce production costs and improve soil physical, chemical and biological features. The aim of the current study is to assess green manure and spontaneous vegetation species in cropping systems focused on the organic cabbage production, as well as their influence on soil microbial community. The treatments consisted of green manures such as black velvet beans (Stizolobium aterrimum), Crotalaria spectabilis, jack beans (Canavalia ensiformis), pigeon peas (Cajanus cajan cv. Iapar 43) and spontaneous vegetation (fallow) in two cropping systems (with and without incorporation of green manure plants). Evaluations of green manure, cabbage crop and soil microbial activity were carried out. Green manure: fresh and dry mass, nitrogen and accumulated nitrogen content; Cabbage culture: horizontal and vertical diameter of the head, commercial and total mass; Microbial soil activity: soil microbial biomass carbon, soil basal respiration and metabolic quotient. For fresh and dry mass, jack beans and pigeons pea presented higher values, indicating good performance of these materials. For both, nitrogen content and accumulated nitrogen, the jack beans were stood. Regarding cabbage culture, the spontaneous vegetation decreased the horizontal diameter of the head when the incorporation did not occur. As for the commercial mass, for jack beans the cultivation with incorporation was superior. When the incorporation of the covering plants occurred, the crotalaria spectabilis produced less commercial mass and total head mass. Still in relation to total head mass, jack beans and spontaneous vegetation had lower mass when no incorporation occurred. As to soil microbial biomass carbon the spontaneous vegetation presented higher value, differing only from black velvet beans. The use of jack beans as a cover crop associated with the incorporation system was shown to be promising for the production of cabbage. | - |
Descrição: dc.description | Postgraduate Program in Environments and Production Systems Mato Grosso State University, Tangará da Serra | - |
Descrição: dc.description | Postgraduate Program in Amazonian Biodiversity and Agroecosystems Mato Grosso State University, Alta Floresta | - |
Descrição: dc.description | Postgraduate Program in Agriculture Paulista State University | - |
Descrição: dc.description | Postgraduate Program in Agriculture Paulista State University | - |
Formato: dc.format | 1372-1378 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Australian Journal of Crop Science | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Cajanus cajan | - |
Palavras-chave: dc.subject | Canavalia ensiformis | - |
Palavras-chave: dc.subject | cropping systems | - |
Palavras-chave: dc.subject | Crotalaria spectabilis | - |
Palavras-chave: dc.subject | nitrogen content | - |
Palavras-chave: dc.subject | spontaneous vegetation | - |
Palavras-chave: dc.subject | Stizolobium aterrimum | - |
Palavras-chave: dc.subject | weeds | - |
Título: dc.title | Application of several green manures to produce organic cabbage (Brassica oleracea var. Capitata) and their influence on soil biological properties | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: