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Metadados | Descrição | Idioma |
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Autor(es): dc.contributor | Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.contributor | Secretaria de Meio Ambiente de São Paulo | - |
Autor(es): dc.creator | Leonardo, A. F. | - |
Autor(es): dc.creator | Lattanzi, G. R. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Bueno, G. W. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Baccarin, A. E. | - |
Autor(es): dc.creator | Reis Neto, R. V. [UNESP] | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:08:56Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:08:56Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2019-12-31 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.21071/az.v69i267.5347 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/221563 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/221563 | - |
Descrição: dc.description | The study aimed to evaluate physical and chemical water conditions of a rural reservoir utilized for cage fish culture in Pariquera-Acu, SP. In this place 12 cages of 4 m3 were installed and stocked with 300 pacus e 300 tambacus per 12,5 kg/m3, during the period of 180 days. To determine reservoir water quality five points of collection were analyzed every month: water supply, fish rearing area divided into three depths (10 cm, 70 cm and 150 cm) and effluent. Averages of analyzed parameters ± standard deviation were: dissolved oxygen, 6.83 ± 0.7 mg O2D L-1; maximum and minimum temperature, 27,20 ± 2,08 and 21,38 ± 1,34 ºC, respectively; hydrogenionic potential, 6,45 ± 0,74; transparency, cm; total alkalinity, 19,26 ± 9,40 mg CaCO3 L-1; electric conductivity, 49,38 ± 3,60 μS cm-1; total ammonia, 0,002 ± 0,004 mg L-1, total dissolved phosphorus 0,01 ± 0,01 mg L-1.Calculated Trophic Estate Index was 49,3 ± 7,3 . We conclude that pacus e tambacus cage culture did not compromise the water quality of rural reservoir. However animal production good practices and environmental monitoring should be followed for a sustainable fish culture. | - |
Descrição: dc.description | Agência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios | - |
Descrição: dc.description | Universidade Estadual Paulista | - |
Descrição: dc.description | Secretaria de Meio Ambiente de São Paulo | - |
Descrição: dc.description | Universidade Estadual Paulista | - |
Formato: dc.format | 288-292 | - |
Idioma: dc.language | pt_BR | - |
Relação: dc.relation | Archivos de Zootecnia | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Limnology | - |
Palavras-chave: dc.subject | Ponds | - |
Palavras-chave: dc.subject | Sustainable aquaculture | - |
Título: dc.title | Production of pacus and tambacus in cage culture in the southern region of the state of são paulo | - |
Título: dc.title | Produção de pacus e tambacus em tanques-rede na região sul do estado de são paulo | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
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