Production of pacus and tambacus in cage culture in the southern region of the state of são paulo

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Autor(es): dc.contributorAgência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.contributorSecretaria de Meio Ambiente de São Paulo-
Autor(es): dc.creatorLeonardo, A. F.-
Autor(es): dc.creatorLattanzi, G. R. [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorBueno, G. W. [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorBaccarin, A. E.-
Autor(es): dc.creatorReis Neto, R. V. [UNESP]-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-08-04T22:08:56Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-08-04T22:08:56Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2019-12-31-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.21071/az.v69i267.5347-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/221563-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/221563-
Descrição: dc.descriptionThe study aimed to evaluate physical and chemical water conditions of a rural reservoir utilized for cage fish culture in Pariquera-Acu, SP. In this place 12 cages of 4 m3 were installed and stocked with 300 pacus e 300 tambacus per 12,5 kg/m3, during the period of 180 days. To determine reservoir water quality five points of collection were analyzed every month: water supply, fish rearing area divided into three depths (10 cm, 70 cm and 150 cm) and effluent. Averages of analyzed parameters ± standard deviation were: dissolved oxygen, 6.83 ± 0.7 mg O2D L-1; maximum and minimum temperature, 27,20 ± 2,08 and 21,38 ± 1,34 ºC, respectively; hydrogenionic potential, 6,45 ± 0,74; transparency, cm; total alkalinity, 19,26 ± 9,40 mg CaCO3 L-1; electric conductivity, 49,38 ± 3,60 μS cm-1; total ammonia, 0,002 ± 0,004 mg L-1, total dissolved phosphorus 0,01 ± 0,01 mg L-1.Calculated Trophic Estate Index was 49,3 ± 7,3 . We conclude that pacus e tambacus cage culture did not compromise the water quality of rural reservoir. However animal production good practices and environmental monitoring should be followed for a sustainable fish culture.-
Descrição: dc.descriptionAgência Paulista de Tecnologia dos Agronegócios-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista-
Descrição: dc.descriptionSecretaria de Meio Ambiente de São Paulo-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual Paulista-
Formato: dc.format288-292-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationArchivos de Zootecnia-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectLimnology-
Palavras-chave: dc.subjectPonds-
Palavras-chave: dc.subjectSustainable aquaculture-
Título: dc.titleProduction of pacus and tambacus in cage culture in the southern region of the state of são paulo-
Título: dc.titleProdução de pacus e tambacus em tanques-rede na região sul do estado de são paulo-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

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