Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.creator | De Andrade, Renata Aparecida [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Bagatim, Amanda Garcia [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Nacata, Guilherme [UNESP] | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:07:19Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:07:19Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2017-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.14295/CS.v8ii2.2114 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/221109 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/221109 | - |
Descrição: dc.description | The objective of this study was to verify if the germination temperature, storage condition and period could influence rambutan seeds germination. The research were realized in two stages, corresponding to rambutan seeds storage management: after extracted from the fruits or kept in the fruits, until sowing. Storage condition were also evaluated: low temperature (10oC) and room temperature, being realized the sowing at 0 (control), 3, 6, 9 and 12 days after storage, at different germination temperatures: 20, 25, 30, 35 and 40°C. The seeds were placed in plastic containers with commercial substrate with pine, using four repetitions with 10 seeds for each. The percentage and period of germination were assessed. The experimental design was completely randomized and the data was evaluated by variance analysis, applying Tukey´s test at 5% of significance for means with significant difference. According to the results, it is possible to conclude that the best temperature for rambutan germination is 25°C and the storage can be realized with the seeds inside the fruit until the time of sowing, in up tol six days. | - |
Descrição: dc.description | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
Descrição: dc.description | São Paulo State University | - |
Descrição: dc.description | São Paulo State University | - |
Descrição: dc.description | FAPESP: 2011/20034-1 | - |
Formato: dc.format | 383-388 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Comunicata Scientiae | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Palavras-chave: dc.subject | Nephelium lappaceum L | - |
Palavras-chave: dc.subject | Propagation | - |
Palavras-chave: dc.subject | Seedling obtaining | - |
Palavras-chave: dc.subject | Storage | - |
Título: dc.title | Rambutan seed germination: Temperature and storage | - |
Tipo de arquivo: dc.type | livro digital | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: