Physicochemical composition and fatty acid profile of milk from F1 Holstein x Zebu cows fed with increasing concentrations of urea

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorUNIMONTES-
Autor(es): dc.contributorEPAMIG-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorDe Souza, Vanice Mendes-
Autor(es): dc.creatorRocha Júnior, Vicente Ribeiro-
Autor(es): dc.creatorCaldeira, Luciana Albuquerque-
Autor(es): dc.creatorDa Silva Antunes, Ana Paula-
Autor(es): dc.creatorRuas, José Reinaldo Mendes-
Autor(es): dc.creatorSouza, Criszoel Ferreira-
Autor(es): dc.creatorDe Aguiar, Ana Cássia Rodrigues-
Autor(es): dc.creatorLanna, Dante Pazaznese Duarte [UNESP]-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-08-04T22:05:13Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-08-04T22:05:13Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2015-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2015v36n6Supl2p4435-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/220527-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/220527-
Descrição: dc.descriptionWe evaluated the physicochemical composition and fatty acid profile of milk from F1 Holstein × Zebu cows that were fed increasing levels of urea (0%, 33%, 66% and 100%, corresponding to 0%, 0.92%, 1.84% and 2.77% CP as NPN) as a substitute for soybean meal. Eight lactating F1 Holstein × Zebu cows producing an average of 10 kg of milk per day corrected to 3.5% fat, were placed in two 4 × 4 Latin squares (4 animals, 4 diets and 4 periods). Each experimental period lasted 18 days. Milk samples from each cow were collected from morning and afternoon milkings and analyzed for composition and fatty acid concentration. Milk urea nitrogen increased linearly (P < 0.05) with increasing dietary urea. Other variables including fat content, protein, fixed mineral residues, lactose, total nonfat solids, acidity, density, casein, cryoscopic index, somatic cell count, and milk fatty acid concentrations, were not affected by treatment. Thus, urea provides a viable alternative to soybean meal that does not affect the characteristics of milk from primiparous F1 Holstein × Zebu cows, producing up to 10 kg of milk corrected to 3.5% fat day-1.-
Descrição: dc.descriptionCoordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)-
Descrição: dc.descriptionConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)-
Descrição: dc.descriptionPrograma de Pós-Graduação em Zootecnia Universidade Estadual de Montes Claros UNIMONTES Campus de Janaúba-
Descrição: dc.descriptionDept. de Ciências Agrárias UNIMONTES Campus de Janaúba-
Descrição: dc.descriptionEmpresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais EPAMIG-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual de São Paulo ESALQ Campus Piracicaba-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual de São Paulo ESALQ Campus Piracicaba-
Formato: dc.format4435-4445-
Idioma: dc.languageen-
Relação: dc.relationSemina:Ciencias Agrarias-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectNon-protein nitrogen-
Palavras-chave: dc.subjectPhysicochemical composition-
Palavras-chave: dc.subjectSoybean meal-
Título: dc.titlePhysicochemical composition and fatty acid profile of milk from F1 Holstein x Zebu cows fed with increasing concentrations of urea-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.