Influência das condições climáticas na produtividade e qualidade do cafeeiro produzido na região do sul de Minas Gerais

Registro completo de metadados
MetadadosDescriçãoIdioma
Autor(es): dc.contributorInstituto Federal do Sul de Minas, Campus Muzambinho, Departamento de CafeiculturaEstrada de Muzambinho-
Autor(es): dc.contributorUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
Autor(es): dc.creatorMartins, Everton-
Autor(es): dc.creatorde Aparecido, Lucas Eduardo Oliveira [UNESP]-
Autor(es): dc.creatorSanto, Lucas Paulino S.-
Autor(es): dc.creatorde Mendonça, José Marcos Angélico-
Autor(es): dc.creatorde Souza, Paulo Sergio-
Data de aceite: dc.date.accessioned2022-08-04T22:04:59Z-
Data de disponibilização: dc.date.available2022-08-04T22:04:59Z-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2022-04-28-
Data de envio: dc.date.issued2015-01-01-
Fonte completa do material: dc.identifierhttp://hdl.handle.net/11449/220466-
Fonte: dc.identifier.urihttp://educapes.capes.gov.br/handle/11449/220466-
Descrição: dc.descriptionCoffee is one of the main Brazilian export products and few studies dealing the climate influence on the yield and quality of coffee are found. This study aimed this word evaluate the climatic influence on yield and quality of coffee produced in crops with and without irrigation at different ages in southern Minas Gerais. The treatments consisted of the combination of ages of crops (2, 3 and 8 years) and water irrigation (with and without irrigation), totaling 6 treatments. The experiment was conducted in randomized blocks in the agricultural year 2014 in Muzambinho, Minas Gerais, Brazil. We evaluated the components of yield and quality of the coffee. The weather conditions during the year 2014 were atypical for the region. The coffee crop under rainfed conditions with 2 years has shown greater number of defects and fruit floats and lower density and grain yield. The hydric deficit and the air temperature were the meteorological elements with the greatest influence on yield of coffee. The weather conditions atypical not affect the quality of beverage and granulometric characteristics of coffee crops.-
Descrição: dc.descriptionInstituto Federal do Sul de Minas, Campus Muzambinho, Departamento de CafeiculturaEstrada de Muzambinho, Km 35 Bairro Morro Preto - Cx. Postal 02-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual de São Paulo, Departamento de Ciências Exatas, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castellane, s/n-
Descrição: dc.descriptionUniversidade Estadual de São Paulo, Departamento de Ciências Exatas, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castellane, s/n-
Formato: dc.format499-506-
Idioma: dc.languagept_BR-
Relação: dc.relationCoffee Science-
???dc.source???: dc.sourceScopus-
Palavras-chave: dc.subjectDeficit water-
Palavras-chave: dc.subjectDensity-
Palavras-chave: dc.subjectFruits floats-
Palavras-chave: dc.subjectWater budget-
Título: dc.titleInfluência das condições climáticas na produtividade e qualidade do cafeeiro produzido na região do sul de Minas Gerais-
Título: dc.titleWeather influence in yield and quality coffee produced in south Minas Gerais region-
Tipo de arquivo: dc.typelivro digital-
Aparece nas coleções:Repositório Institucional - Unesp

Não existem arquivos associados a este item.