Atenção: Todas as denúncias são sigilosas e sua identidade será preservada.
Os campos nome e e-mail são de preenchimento opcional
Metadados | Descrição | Idioma |
---|---|---|
Autor(es): dc.contributor | UTL - Technical University of Lisbon | - |
Autor(es): dc.contributor | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
Autor(es): dc.contributor | LNEG - National Laboratory for Energy and Geology | - |
Autor(es): dc.creator | Delfino, R. A. | - |
Autor(es): dc.creator | Paschoarelli, L. C. [UNESP] | - |
Autor(es): dc.creator | Frazão, R. | - |
Data de aceite: dc.date.accessioned | 2022-08-04T22:03:19Z | - |
Data de disponibilização: dc.date.available | 2022-08-04T22:03:19Z | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2022-04-28 | - |
Data de envio: dc.date.issued | 2013-01-01 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1201/b15002-47 | - |
Fonte completa do material: dc.identifier | http://hdl.handle.net/11449/219920 | - |
Fonte: dc.identifier.uri | http://educapes.capes.gov.br/handle/11449/219920 | - |
Descrição: dc.description | Packaging for frozen foods is characterized by technological and commercial development, but also leads to negative environmental impact. The present study assessed mock-ups developed by a packaging design method based on principles for sustainability («sustainable») and by a conventional design method («control»). A group of experts analysed eight mock-ups following two criteria: minimization of resources and the application of recycled and renewable materials. The results show that the mock-ups resulting from the «sustainable» process were significantly (p ≤ 0.05) better assessed. This represents a step forward in methodological studies regarding packaging design that contributes to sustainable development. © 2013 Taylor & Francis Group. | - |
Descrição: dc.description | UTL - Technical University of Lisbon, Lisbon | - |
Descrição: dc.description | UNESP - State University of São Paulo, Bauru | - |
Descrição: dc.description | LNEG - National Laboratory for Energy and Geology, Lisbon | - |
Descrição: dc.description | UNESP - State University of São Paulo, Bauru | - |
Formato: dc.format | 245-248 | - |
Idioma: dc.language | en | - |
Relação: dc.relation | Green Design, Materials and Manufacturing Processes - Proceedings of the 2nd International Conference on Sustainable Intelligent Manufacturing, SIM 2013 | - |
???dc.source???: dc.source | Scopus | - |
Título: dc.title | Package design for frozen foods - Principles for sustainability | - |
Aparece nas coleções: | Repositório Institucional - Unesp |
O Portal eduCAPES é oferecido ao usuário, condicionado à aceitação dos termos, condições e avisos contidos aqui e sem modificações. A CAPES poderá modificar o conteúdo ou formato deste site ou acabar com a sua operação ou suas ferramentas a seu critério único e sem aviso prévio. Ao acessar este portal, você, usuário pessoa física ou jurídica, se declara compreender e aceitar as condições aqui estabelecidas, da seguinte forma: